2013-14 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına 14 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçecek olan futbolcular akşam saat 17:30'da Can Bartu Tesisleri'nde bir araya gelerek sezonun ilk antrenmanını yapacak. Fenerbahçe 15 Temmuz Salı günü ise yeni sezon hazırlık kampı çalışmaları için Fenerbahçe Topuk Yaylası Resort and Sport'a gidecek. Futbolcular, Topuk Yaylası'ndaki Tesislerde 12 gün sürecek kampın ardından, 28 ve 29 Ağustos tarihlerini izinli olarak geçirecek.

MAÇIN GELİRİ SOMA'YA

Daha sonra hazırlık maçları programına başlayacak olan Fenerbahçe, ilk olarak 31 Temmuz Perşembe günü İngiliz ekibi Sheffield United ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertli takım bu karşılaşma için 30 Temmuz Çarşamba günü saat 15:00'de İngiltere'ye hareket edecek. İki kulüp arasında yapılan anlaşma gereği, bu karşılaşmadan elde edilecek gelir Soma'ya bağışlanacak. Karşılaşma Sheffield'daki tarihi Bramall Lane Stadyumu'nda oynanacak ve İngiltere saati ile 19:45'te başlayacak.

Fenerbahçe bu maçın ardından 1 Ağustos Cuma günü Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a geçecek ve 2 Ağustos tarihinde İspanya temsilcisi Sevilla ile ikinci hazırlık maçını oynayacak. Karşılaşmaya Brondby Stadı ev sahipliği yapacak.

Fenerbahçe bu maçın ardından aynı gün İstanbul'a dönerek çalışmalarına Can Bartu Tesisleri'nde devam edecek.

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-