Beşiktaş'ın, Chelsea'den transferi Senegalli Demba Ba İngiliz basınına konuştu. Chelsea'den ayrılmasında Mourinho'nun kendisini yıldız bir isim olarak görmediği için olduğunu belirten Senegalli "Kadrosunda birçok yıldız barındıran bir kulüpte oynuyorsanız, bazen isimler istatistiklerin önüne geçer. Ne yazık ki benim durumumda böyleydi" dedi. Chelsea forması ile ilk 11'de çıktığı 23 maçta 14 gol kaydeden Ba " Bazen isimler istatistiklerin önüne geçer. Ne yazık ki benim durumumda böyleydi. Yine de Newcastle United'dan Chelsea'ye gittiğim ve orada başardıklarım için mutluyum. Chelsea'de birçok arkadaş edindim. Eden Hazard ve Branislav Ivanovic ile oldukça yakınız. Umarım ligde şampiyon olurlar" ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiliz temsilcisi Arsenal'i ağırlayacak Beşiktaş'ın "genç ve öğrenmeye devam eden" bir takım olduğunu belirten Demba Ba, yarın akşamki maç için ise "Zor bir maça çıkacağız ama Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ın, Chelsea'nin geçen sezon Premier Ligde Arsenal'i 6-0 yendiği karşılaşmadan öğrenecekleri olabileceğini belirten Demba Ba, "Chelsea

forvetlerinin seviyesi biraz farklı ancak bizim de hızlı ve topla rahat hareket edebilen birçok genç oyuncuya sahibiz" şeklinde konuştu.

Geçen sezon Arsenal'e transfer olmaya çok yaklaştığını ancak Mourinho'nun transferine engel olduğunu belirten Senegalli forvet, "Anlaşma sağlandığını düşünmüştüm. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra imza atacağımı sandım ama işler farklı şekilde gelişti. Jose Mourinho, transferin neden gerçekleşmediğini bana anlattı. Mesut Özil'i de kadrosuna katan bir takıma, göz göre göre bir santrafor vermek istemediğini dürüstçe söyledi. Şimdi Arsenal'e karşı oynayacağım. Biliyorum çılgınca ama yaşanan hiçbir şeyden pişman değilim" dedi.

Demba Ba, İngiltere Premier Ligi'ni bırakarak Beşiktaş'a gelmesine ilişkin de olarak da "Haftalar boyunca gösterilen sevgiden ötürü bu kararı verdim. Hem kulüp hem de taraftarların beni gerçekten istediğini biliyordum. Böylesine büyük bir sevgiyle karşılaştığınızda tereddüt edecek bir şey kalmıyor" ifadelerini kullandı.