2008 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası Luis Aragones'in yerine İspanya Milli Takımı'nın başına gelen ve İspanya'yı 2010 yılında Dünya, 2012 yılında ise Avrupa şampiyonu yapan 63 yaşındaki tecrübeli teknik adam Vicente del Bosque, 'ya (Doğan Haber Ajansı) özel röportaj verdi.
İspanyol hoca, Türk Milli Takımı’nın 2014 Brezilya Dünya Şampiyonası'na katılamamasının büyük bir kayıp olacağını belirterek, "Başarının sırrı istikrardır. Hem milli takım hocasının hem de futbolcusunun arkasında durmak gerekir. Çok fazla oyuncularla ve teknik adamlarla oynamak ülkeye zarar getirir" dedi.
Del Bosque, Fatih Terim'in milli takımın başına getirilmesinin doğru bir karar olduğuna değinerek, "Şayet yeni bir yapılanmadan bahsediyorsanız, başarıyı yakalamak istiyorsanız, Terim ismi en doğru karardır. Fatih hoca kadar ülke futboluna kendisini adamış Avrupa'da az sayıda teknik adam vardır. Ben Fatih Terim'in bu yeni süreçte başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
"Türk Milli Takımı, İspanya'nın gösterdiği başarıyı yakalayabilir mi" sorusuna İspanyol teknik adam, "Neden olmasın? Biz de sizin yaşadığınız zorluklardan geçtik" cevabı verdi.
Bu işin sırrı iyi bir jenerasyon yakalamaktan geçtiğinin altını çizen Del Bosque, İspanya'nın bunu yakaladığını ve devamını getirerek başarılar elde ettiğini söyledi.
Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş ile ilgili soruya ise içtenlikle cevap vererek, siyah beyazlı takımda geçirdiği günleri her zaman hatırladığını ifade etti. Vicente Del Bosque, geçtiğimiz pazartesi günü oynanan Beşiktaş'ın lig karşılaşmasını evden takip ettiğini dile getirerek, başkan Fikret Orman'a başarılar diledi.
Orman'ın genç biri olduğuna da değinen Del Bosque, "Takımı için olumlu şeyler yaptığı belli oluyor. O başarılı olursa Beşiktaş da başarılı olur. Ben eski takımımın her alanda ileriye gitmesini isterim" dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e de övgüler yağdıran Del Bosque, Hırvat hocaya uzun süreli şans verilmesi tavsiyesinde bulundu.
Apoletlerinde bir Avrupa ve bir de dünya şampiyonluğu bulunduran İspanyol teknik adam, son olarak şike skandalı nedeni ile Türk futboluna zarar gelmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdi.
Türk takımlarının şike nedeni ile adlarının anılmasının Türk futboluna büyük darbe vurduğunu hatırlatan Del Bosque, "Temiz futbol isteniyorsa takım kim olursa olsun içimizden ayıklanmalı, bunu yapanlar cezalandırılmalı, ben UEFA'nın şikeye sıfır tolerans eylemini destekliyorum" sözlerini etti. MÇ(OS/FG)