BURSASPOR Teknik Direktörü Christoph Daum yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programında, takımın son durumu ve transfer çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, "Çok daha iyi olmalıyız" dedi.

"FAZLA PUAN FARKI YOK"

Zor bir dönemde takımın başına geçtiktlerini söyleyen teknik direktör Christoph Daum, "Zor bir dönemdi. Vojvodina maçı vardı, elenme durumu vardı. Fiziksel olarak eksikler gördük. Çalışmalara girdik. Daha iyi yerlere geleceğiz. Gerçekten çok iyi bir yönetimle karşılaştım. Her zorlu dönemimizde futbolcularımız da bizi destekledi. İdmanlarda özellikle fiziksel yönde çok iyi çalışmalarımız oldu. Belirli bir süreçten geçen takım galibiyetlere başladı. Güven getirmeye başlamıştık. Lige baktığınız zaman gerçekten çok iyi müsabakalar çıkardığımız ortada ama orada da istenilen sonuçları alamadık. Şimdiki puan cetveline baktığınız zaman çok fazla puan farkı yok. Onları yakalamak adına çalışmalarımız var. Devre arasında yapılan takviyelerle ikinci devreye gireceğiz. Mücadele adına gerçekten futbolcularımız elinden geleni yapıyor. Ama oyun açısından çok daha iyi olmalıyız. Orada bizi öne götüren bazı faktörler olmalı" dedi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Daum, "Gerçekten yönetimimiz çok iyi bir çalışma içerisinde. Gece gündüz transferlerle ilgili çalışıyoruz. Ara transfer döneminde futbolcular sözleşmeli oluyor. Bunları kulübe bağlamak da kolay değil. Biz de istediğimiz futbolcuları izledik. En iyisini ve en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Düşüncemiz 3-4 futbolcu takviye etmekti ama bir futbolcumuz ayrıldığı için bu sayı artacak. Doğru transfer yapmanız gerekiyor. Size artı getirmeli. Kendi takımınızda olan mevcut karakterli futbolcular çok. Bunları da belirli bir seviyeye getirmek istiyoruz" diye konuştu.

"FUTBOLCULARLA GÖRÜŞECEĞİZ"

"Devre arasında yolların ayrılacağı futbolcular olacak mı? Sestak ve Pinto ile ilgili bir tasarruf düşünülüyor mu?" sorularına Christoph Daum, "Futbolcularla görüşeceğiz. Onlarla görüştükten sonra kararlar verilecek. Sestak bizim kadrolu futbolcumuz. Onunla da görüşeceğim. Pinto'ya şans verdim. Kendisiyle de konuştum. Sestak da iyi çalışıyor. Ama bunları önümüzdeki haftalarda görüşeceğiz" cevabını verdi.

"GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİ"

"Batalla'nın yerini doldurma açısından çalışmalarımız oluyor" diyen Christoph Daum, "Bizim tarafımızdan gerçekten futbolcuya bir yanlış yapılmadı. Yönetim elinden gelen herşeyi yaptı, futbolcuyu burada tutmak adına. Musa'yı, Belluschi'yi oynatmaya çalışıyoruz. Transfer döneminde onun kadar iyi bir futbolcuyu bulmak gerçekten çok zor. O da gökten zembille inmedi, oluşan bir futbolcu ama böyle kaliteli bir futbolcuyu bulmamız zor. Ama yapmaya çalışacağız" dedi.

"BURSASPOR MENFAATİ İÇİN HER ŞEY YAPILIR"

"Batalla, özür dilerse onu tekrar kabul eder misiniz?" şeklindeki soruya Daum, "Biz gerçekten teknik anlamda ve başkanımız elimizden gelen herşeyi yaptık. Böyle bir durum olursa tabii ki görüşürüz. Bütün bu sorumluluğu başkan, yönetim ve teknik heyet alır, Bursaspor menfaati için her şey yapılır. Ve en doğru karar verilir" cevabını verdi.

"HAZIRLIKLIYIZ"

Fernandao dışında transferde yabancı oyuncu tercihi yapılıp yapılmayacağı konusuna da açıklık getiren Daum, "10 yabancı futbolcu kadromuzda bulundurabiliyoruz. 4 haftalık bir süreç içinde kaç tane futbolcu bizden gidecek ya da kalacak bunların kararları verilmesi gerekiyor. Ona göre transfer yapılacak. Umarım yaptığımız takviyelerle kalitemiz yükselecek. Kaliteyi transfer ettiğinizde kendi takımınızdaki futbolcuların performansını da yükseltirsiniz" dedi.

"ONLAR BENİM FUTBOLCULARIM"

"Oyuncularla aranız nasıl?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam şu yanıtı verdi:

"Bunu futbolculara sormanız gerekiyor. Çok iyi çalışıyoruz, çok süperiz diyebilirim. Kendi kişisel olarak söylersem ortaya atılmış iddia olur. Bunu futbolcularımıza sormak gerekiyor. Gerçekten ben futbolcularımı seviyorum. Hangi dil konuşmaları, nereden geldikleri önemli değil. Onlar benim futbolcularım. Benim tarafımdan gerçekten iyi çalıştığımızı söyleyebilirim."

"CİDDİYE ALIYORUZ"

Bursaspor'un Türkiye Kupası'ndaki hedefine ilişkin açıklamalarda bulunan Daum, "Kupayı almak istiyorsanız hedeflerinizi koymalısınız. Bu uzun bir süreç. Bu hedeflere ulaşmak için öncelikle Adana Demirspor'u yenmek durumundayız. İyi hazırlandık. Durumumuzu biliyoruz. Ciddiye alıyoruz. Hazırlıklı olarak Adana'ya gideceğiz. Öncelikle turdan tura düşünüyoruz. İlk hedefimiz Adana'da gelip gelmek" diye konuştu. EK (CE/SSA)