BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, "Benim en büyük hedefim, Bursaspor ile bir daha şampiyonluk tatmak. Bursaspor'a bunu ikinci kez yaşatmak benim için inanılmaz olur" dedi.
Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Daum, doğum günü nedeniyle kendisini arayan ve hediyeler gönderen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Daum, şöyle devam etti:
"Öncelikle doğum günümde almış olduğum hediyelerden ve telefonlardan, maillerden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Tanımadığım insanlar beni aradı ve benim doğum günümü kutladılar. Bursasporlu oldukları için o günü de benimle birlikte kutladılar. En güzel hediyemiz önümüzdeki Konyaspor maçının 3 puanla sonuçlanması. 3 puanı alarak hedefimize gitmek istiyoruz. Geçmiş müsabakamızda 90 dakika dengeli bir oyundu. Son anlarda maçı kopardık. Son nüansları yapabilmek bizim için çok önemli. Benim tahminim bizim takımımız müsabakadan müsabakaya üzerine koyarak gidiyor. Takımımız müsabakanın sonlarına doğru, o maçı koparacak güçte olduğunu da görüyoruz. Galip geldikçe güven de artıyor. Buna bakarak da gerçekten çok zor olan bir deplasman olan Konya'ya gidiyoruz."
"PUAN FARKI ÇOK OLMAMALI"
"Takımım arzulu, istekli ve öğrenmeye çok aç" diyerek sözlerini sürdüren Daum, puan cetveline bakıldığı zaman ligde sıkışıklık olduğunu belirtirken şöyle konuştu:
"Üst sıralar ile alt sıralar arasında çok fazla puan farkı yok. Biz de yavaş yavaş yolumuza devam etmek istiyoruz. En önemlisi lig bitiminde hangi sırada olduğunuz. Önemli olan yukarıdaki takımlarla aramızdaki puan farkının fazla olmaması gerekiyor."
"EN BÜYÜK HEDEFİ"
Alman çalıştırıcı, "Bundan sonra hedefiniz nedir?" sorusu üzerine şunları söyledi:
"Benim için en büyük hedef Bursaspor ile bir daha şampiyonluk tatmak. İstanbul takımlarında bunu yaşadım. Bursaspor'a bunu ikinci kez yaşatmak benim için gerçekten ödenmeyecek bir şey olur. İnanılmaz bir şey olur. Bunu gerçekten isterdim. Tabii zor bir iş. Kimseye bu konuda söz veremem. Yalnız çalışmalarımız iyi gidiyor ve iyi bir yoldayız. Bunu söylemek isterim."
"DURAN TOPLAR ÇOK ÖNEMLİ"
Daum, "Bursaspor gol atmakta zorlanıyor. Gol yollarındaki sıkıntı için nasıl bir çözüm üreteceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Takımımız gerçekten sonuna kadar golü kovaladı. Daha önce de gol pozisyonlarına girdik, fakat değerlendiremedik. Bu yönde daha iyi olmamız gerekiyor. Bizim görevimiz golleri atacak futbolcuları bu yönde destek vermek ve daha iyi çalıştırmak. Duran toplar da bizim için önemli. O yönden de daha iyi olmamız gerekiyor. Müsabakayı kazanmamız için gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Futbolcularımı destekliyorum ve onları kesinlikle çalıştırıyorum. Ne olursa olsun önemli olan gol pozisyonuna girmek. Uluslararası istatistiklere baktığınız zaman bir golü atmak için 3-4 gol pozisyonuna ihtiyacınız var. Bunları çalışıyoruz ama müsabakayla idman arasında çok fark var. Ama gittikçe defansifle ofansif arasındaki dengeyi daha iyi kurmaya başladık."
"HİÇBİR FUTBOLCUMUZU GÖNDERMEYECEĞİZ"
Daum, "Sestak ve Pinto kadroya giremiyor. Gözden çıkarıldı mı?" sorusuna şu karşılığı verdi:
"6 futbolcu hakkımız var. Oynayan 6 yabancı futbolcumuzun performansı şu an iyi. Benim için performans çok önemli. Pinto ve Sestak'a tamamen destek vereceğiz ve çalıştıracağız. En kısa sürede kadroda olmaları için ellerinden geleni yapmak zorundalar. Biz de onlara destek veriyoruz. Devre arasında futbolcu gönderme gibi bir düşüncemiz söz konusu değil. Bakarsınız 10 tane yabancı futbolcu kadronuzda bulundurabilirsiniz. Tüm futbolcularımızla oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Saygı çerçevesinde olacak. Hiçbir futbolcumuzu göndermeyeceğiz. Ne yapacağımıza futbolcularımızla birlikte karar vereceğiz. Sestak ve Pinto da bu durumdan hoşnut değiller. Yalnız yabancı futbolcularımız değil Türk futbolcularımızın da çok istekleri oluyor."
"KAZIM TAKIMA HAVA GETİRDİ"
Colin Kazım ile ilgili yöneltilen soruya ise Daum, şöyle dedi:
"Kazım takıma katkıda bulunuyor. Kendisini gösteren, sahada belirtilen alan içerisinde baskı yapabilen bir futbolcu. Takıma bir hava getirdi. Zor durumlarda arkadaşlarına destek veriyor. İdmanlarda bazen öyle goller atıyor ki, bunları müsabakalarda da görmek istiyoruz. Böyle bir futbolcuya sahip olmak güzel bir şey. Önümüzdeki haftalarda daha da ön plana çıkacak."