FC KOPENHAG’ın Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray karşısında aldığı yenilgi, Danimarka'da şok etkisi yarattı.
Büyük ümitlerle İstanbul'a giden FC Kopenhag takımının yenilgisi oyuncuları birbirine kattı. İlk yarıdan sonra oyundan alınan İzlandalı sağ kanat oyuncusu Rurik Gislason, teknik direktör Solbakken'i eleştirerek, yanlış taktik uyguladığını ve kendisini iyi oynamasına rağmen oyundan erken aldığını söyledi. Gislason "Söyleyeceğim çok şey var, ama konuşmasam daha iyi olacak. Taraftarın tezahüratı karşısında titredik, ilk 15 dakikada küçük çocuklar gibi korktuk. Bizim gibi bir takım böyle şeylere alışık olmalı" dedi. Kopenhag'ın eski oyuncularından İsveçli Olof Melberg de Galatasaray karşısında çok kötü oynadıklarını ve mağlubiyeti kesinlikle hak ettiklerini belirterek, "Çok pasif, korkak oynadık ve topları kolay kaybettik" diye konuştu.
Danimarka medyası, oyuncuların teknik direktörlerini eleştirmelerinin takımda yeni kavgaların başlayacağının sinyalini verdiğini yazdı. Ekstra Bladet gazetesi Galatasaraylı oyunculara 5 üzerinden 4 ve 5 puan verirken, Kopenhaglı oyunculara 1 ve 2 verdi. Galatasaray maçına geniş yer ayıran Danimarka medyası, "FC Kopenhag, Türk şatosunda dayak yedi", "Kedi Enikleri", "Aslanın ağzındaki kedi enikleri", "FC Kopenhag için utandırıcı sonuç", "Aslan Kebabı", Aslan Kopenhag'ı mangal yaptı", "Korkulandan daha kötüsü oldu" şeklinde manşetler attı.
Ekstra Bladet Gazetesi, "Aslan Kebabı. FC Kopenhag deliler evinde mangal yapıldı" manşeti ile verdiği haberde, "FC Kopenhag Şampiyonlar Ligi'nde Danimarka futbolunun reklamını çok kötü duruma soktu. Solbakken maçın sonunda, "Galatasaray bizden daha iyi takımları öldürdü. Onun için netice beni şaşırtmadı" şeklinde itirafta bulundu. Nicolai Jörgensen ve Daniel Braaten, Galatasaray'dan iyi bir ders aldıklarını söylediler. Gazete, "FC Kopenhag kaptanı ne kendisi oynayabildi, ne de takım arkadaşlarını oynatabildi. Lars Jacobsen kalitelerinin Galatasaray'ın çok altında olduğunu kabul etti. Maç, FC Kopenhag için çok utandırıcıydı. FC Kopenhaglı oyuncular İstanbul boğazında savruldular. Galatasaray istese daha büyürdü. Türkler ilk yarıda bir buldozer gibi ezebilirdi. Rahat oynamalarına rağmen Kopenhaglıları maçta yok ettiler. Galatasaray için her şey çok kolay oldu. 14 gün sonra Kopenhag'da çalacak Türk müziğinde FC Kopenhag neler yapabileceğini göstermek zorunda" cümlelerini kullandı.
BT Gazetesi, "Kedi enikleri" manşeti ile ön sayfadan verdiği haberde FC Kopenhag'ın Galatasaray karşısında cesaretini göstermek yerine miyavladığını, oyuncuların aslanın ağzında kedi eniklerine benzediğini yazdı. Galatasaray'ı Narnia'nın Aslan kralına benzeten gazete, "Büyük aslan, büyük kedi cinsi hayvan en güçlüsü. Türkler Galatasaray'a "Aslan" diyorlar. FC Kopenhag'ın amblemi de Aslan. Aslanlar İstanbul'da karşı karşıya geldi, ama sadece bir tanesi adının hakkını verdi, o da Galatasaray'dı. Gerçek aslan, avıyla adeta oynadı. Danimarka kedileri tura devam etmek istiyorlarsa Kopenhag'da yenmeleri gerekiyor. İki takım arasındaki fark çok büyüktü. Bu maçtan ders almamız gerekiyorsa o da en küçük bir hatanın büyük cezalarla sonuçlandığıdır. Galatasaray'ın çok iyi bir takım olduğunu bir kez daha kabul edelim. Yüksek sesli taraftar, vahşi top avcıları Galatasaraylı oyuncular, yenilginin en büyük nedenleriydi. Avrupa'nın en iyi kulübü karşısında yenilgi alınsa da kulübe para girecek olması bir teselli" ifadelerini kullandı.