Turnuvanın favori takımlarından Portekiz, İzlanda beraberliği ile başladığı EURO 2016'nın ikinci karşılaşmasında Avusturya ile karşılaştı.

İlk yarıda Luis Nani ve Ronaldo ile Avusturya kalesinde etkili olan Portekiz sonucu değiştiremezken Nani'nin kafa vuruşuda direkten döndü.

RONALDO 79'DA PENALTI KAÇIRDI

İkinci yarıda rakip kalede etkinliğini arttıran Portekiz Ronaldo'nun ayağından 79. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı ve karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.

RONALDO'DAN YENİ ÜNVAN

Ronaldo, bu maçla birlikte Portekiz Milli Takımı'nda en fazla forma giyen oyuncu unvanının yeni sahibi oldu.

Avusturya karşısında 128. kez milli olan yıldız oyuncu, Portekiz Milli Takımı'nda en fazla oynayan futbolcu unvanını, 1991'den 2006'ya kadar milli formayı 127 defa giyen Luis Figo'nun elinden aldı.

Portekiz Milli Takımı'nda karşılaşmaya 11'de başlayan Fenerbahçeli Nani 89 dakika sahada kalırken yerine Silva oyuna dahil oldu. Beşiktaş forması giyen Quaresma ise 71. dakikada yerini Mario'ya bıraktı.

Portekiz: 0 - Avusturya: 0

Stat: Parc des Princes

Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Portekiz: Rui Patricio, Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro, W. Carvalho, Moutinho, Quaresma (Dk. 71 Mario), Gomes (Dk. 83 Eder), Nani (Dk. 89 Silva), Ronaldo

Avusturya: Almer, Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs, Ilsanker (Dk. 87 Wimmer), Baumgartlinger, Harnik, Alaba (Dk. 65 Schöpf), Arnautovic, Sabitzer (Dk. 85 Hinterseer)

Sarı kartlar: Dk. 31 Quaresma, Dk. 40 Pepe (Portekiz), Dk. 47 Harnik, Dk. 60 Fuchs, Dk. 78 Hinteregger, Dk. 86 Schöpf (Avusturya)