Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - SPOR tutkunu çalışanlar için Sportworks tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Corporate Games İstanbul'da mücadele edenler ödüllerine kavuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Hürriyet, Radyo D, Maya Medya, Sportive, Markanı Göster, Gürpınar ve Actecon gibi firmaların katkılarıyla gerçekleştirilen ve Sportworks tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Corporate Games'e bu yıl 165 şirketten 4 bin 350 yarışmacı basketbol, bocce, bowling, dragon boat, futbol, karting, koşu, masa tenisi, oryantiring, plaj voleybolu, satranç, tenis, voleybol, yelken ve yüzme dallarında mücadele etti. 23 Mayıs'ta Caddebostan Etkinlik Alanı'ndan başlayan ve 25 Mayıs'ta son bulan Corporate Games İstanbul'da dereceye girenlere ödülleri Moda Deniz Kulübü'nde dün yapılan ödül töreniyle verildi.

Oyunlardan en fazla katılımcı ile temsil edilen kuruma verilen "Sport For Life" ödülü, bu sene 189 kişi ile Unilever'in oldu. Katılımcıların oylarıyla belirlenen en iyi takım ruhuna sahip kuruma verilen "Takım Ruhu" ödülü HSBC'ye verilirken, oyunlarda en fazla madalya kazanan kuruma verilen "Madalya Şampiyonu" ödülü ise Türk Hava Yolları'nın oldu.

Sportworks Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Torunlar, Corporate Games'in spor tutkunu çalışanlar için tasarlanmış bir şehir organizasyonu olduğunu belirterek, ''1 hafta sonu süren spor dolu bir festival. Şirket çalışanlarının birçok spor branşında gelip rekabeti sahalara taşıdığı bir spor organizasyonu. Bu sene 12'ncisini düzenledik. Her sene gelişen ve yükselen bir grafiği var. Bu sene 165 şirketten 4 binin üzerinde çalışan katıldı. Tam 15 spor branşında kozlarını paylaştılar. Dolu dolu hem kurumlara hem de bireylere yaşam boyu spor felsefesi ile organize edilen bir spor festivali'' dedi.

Katılımcı sayıları doğrultusunda yer aldıkları bölümde en fazla puanı toplayarak "Bölüm Şampiyonu" ödülü almaya hak kazanan şirketler şunlar:

1 - Optimum Digital

2 - Body Networx

3 - Ege Kimya

4 -Turkcell

5 - TAV Havalimanları

6 - Vodafone

7- Türk Hava Yolları

Katıldıkları spor branşında en fazla puanı toplayarak "Spor Şampiyonu" ödülü almaya hak kazanan şirketler de şöyle:

Basketbol 3'lü – Doğa Koleji

Bocce – Doğa Koleji

Bowling – Garanti Teknoloji

Dragon Boat – Mars Sportif

Futbol 7'li – Tav Havalimanları

Karting – Türk Hava Yolları

Koşu – Türk Hava Yolları

Masa tenisi – Türk Hava Yolları

Oryantiring - Gilead

Plaj voleybolu 4'lü – BSH Ev Aletleri

Satranç – Doğa Koleji

Tenis – Türkiye Şişe ve Cam

Voleybol – Türk Hava Yolları

Yelken – Albayrak Holding

Yüzme - HSBC

ma (os)