UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Trabzonspor'la karşı karşıya gelecek olan Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray karşısında yaşadıkları talihsizliklerin başlarına gelmemesi için basın toplantısında parmaklarıyla kötü şansı kovma hareketi yaptı. Conte'nin, aynı anlama gelen ve İtalya'da yaygın bir argo hareket olan testislerine dokunmayı yapmamak için bu işareti seçtiğini söylemesi gülüşmelere neden oldu.

İtalya Birinci Ligi Serie A'da bayrağı önde götüren Juventus'un antrenörü Antonio Conte, ligin 24'üncü haftasında kendi sahasında konuk ettiği ve 3-1 yendiği Chievo maçı sonrası basın toplantısında soruları yanıtladı. İtalyan gazetecilerin bazı soruları üzerine gergin bir tavır takınan başarılı teknik adam, Türk bir gazetecinin 20 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Juventus-Trabzonspor maçına ilişkin sorusunu ise espriyle cevapladı.

Conte, aynen Galatasaray'da karşılaşması öncesi olduğu gibi Trabzonspor'da da kendileriyle oynayacakları maç öncesi teknik direktör değişikliği yaşandığının hatırlatılması üzerine, bazı kültürlerde kötü şansı kovma anlamına gelen orta parmağıyla işaret parmağını çapraz olarak birleştirme hareketini yaptı.

TESTİSLERİME DOKUNMAK YERİNE BU HAREKETİ YAPIYORUM

Gülerek bu hareketi yapan ve "Kötü şansı kovmalıyız, çünkü aynı şey Galatasaray'la da oldu" diyen Conte bunu, İtalyan argo kültüründe aynı anlama gelen testislerine dokunma hareketini herkesin önünde yapamadığı için seçtiğini vurguladı. Conte, "Bu hareketi yapsam ağır olurdu" diye de ekledi.

45 yaşındaki antrenörün bu tavrı, başta toplantı boyunca yanında duran kulübün basın ofisi sorumlusu Enrica Tarchi olmak üzere salonda bulunan herkesi güldürdü.

İtalya'da, kötü şansı defetmek için yapılsa da çok kaba bir hareket olarak bulunan erkeklerin testislerine dokunması, Türkiye'de kulağını çekerek, sert bir cisme vurulan hareketle eş anlamda.

BU SEFER TURU BİZ GEÇMELİYİZ

Toplantı sonrası Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Conte neden bu hareketi yaptığını şöyle açıkladı: "Bu hareketi yaptım çünkü bir tesadüfle karşı karşıyayız, bir analoji (iki farklı şey arasındaki benzerlik) söz konusu. Galatasaray da bizimle oynamadan hemen önce antrenör değiştirmişti. Sonunda biz elenmiştik. Ancak bu sefer turu geçenin biz olmamızı diliyorum. Ancak Trabzonspor'un da güçlü bir takım olduğunu biliyoruz." eç (os)