Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki konuşmasında Fenerbahçe'yi bir kez daha tebrik etti.

Fenerbahçe'nin ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği akşam yazılı bir açıklama yapan ve daha sonra da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı telefonla arayarak kutlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bugünkü Grup konuşmasında da hem Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna, hem de Aziz Yıldırım'ın yaşadığı sıkıntılı sürece dikkat çekerek şunları söyledi;

"Fenerbahçe'nin şampiyon olan futbolcularını, taraftarları ve yöneticilerini kutluyorum. A takımı, B takımı, C takımı şampiyon olur, hepsine saygımız vardır, sevgimiz vardır, kutlarız. Spor bir centilmenlik işidir. Bugün bir takım şampiyon olur, ertesi yıl bir başka takım.

Bu arada, Aziz Başkan'ın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu da biliyoruz. Biz öteden beri özel yetkili mahkemelerin adalet dağıtmadığının hep altını çizdik.

Eğer kişiler yargılanacaksa bağımsız ve tarafsız mahkemelerde yargılanır. Ama siz bağımsız ve tarafsız mahkemelerde değil, iktidarın arka bahçesi olan mahkemelerde yargılıyorsanız, bu tür haksız yargılamalar hep gündeme gelir. O nedenle Fenerbahçeliler biraz yaralı. Şampiyonlukla bu acılarını ne kadar giderirler bilmiyorum ama şampiyon olan Fenerbahçe'ye, taraftarlarına, yöneticilerine buradan selamlarımızı gönderiyoruz."

İSTANBUL /

gh(gh)