Mustafa Akın - İstanbul (fotoğraflı)

Cheetos İstanbul'un En Hızlısı etkinliğinde, final heyecanı yaşandı.

240 çocuk sporcunun yarıştığı finallerde, 5 ayrı yaş kategorisinde 10 birinci belli oldu. Büyük heyecana sahne olan final koşuları, Cheetos'un sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Türkiye Atletizm Federasyonu ve ORG Spor'un destekleriyle ENKA Sadi Gülçelik Atletizm pistinde gerçekleştirildi.

Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği olan Cheetos İstanbul'un En Hızlısı, bu yıl 10. kez düzenlendi. Bu yılki etkinliğe İstanbul'un 31 ilçesinden 1384 okuldan 10-14 yaş aralığında 90 bini aşkın genç ve çocuk katıldı. Enka Sadi Gülçelik Atletizm pistinde yaşanan final heyecanına çok geniş bir katılım oldu. Final yarışmalarında, 5 ayrı yaş kategorisinde, 60 metre, 80 metre ve 100 metre olmak üzere üç farklı klasmanda, kız ve erkek toplam 240 genç, şampiyonluk ipini göğüslemek için yarıştı.

2004 yılından bu yana yapılan organizasyonda bugüne kadar 645 bine yakın çocuk, yarışma heyecanını yaşadı. Yarışlara katılan birçok çocuk ise önemli başarılara imza attı. Organizasyonda yarışan başarılı sporcular, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Türkiye rekorları kırdı.

İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 10 yıldır İstanbul'da yapılan ve milli takımlara sporcu yetiştirmekte ve kazandırılmakta olan etkinlik ile ilgili olarak, Son 9 yıla baktığımızda buradan gelen en az 20 tane sporcumuz milli takım düzeyine çıkmıştır. Biz şuna inanıyoruz İl Müdürlüğü olarak bu projenin içerisinde yer almak bunu sahiplenmek sponsor firmalar ile bu tip organizasyonları hayata geçirmek bizim temel hedefimiz oldu. Ülkemizde yetenek seçimleri ve taraması yapılmamakta, bu yetenek seçimleri taraması Avrupa'da, Amerika'da değişik şekillerde yapılmakta. Çocuklar antropemetrik ölçümlere alınmakta ve seçilen yetenek ondan sonra bir branşa yöneltilmekte. Biz İstanbul'da bunu atletizm branşında başardık. Yaptığımız iş bir yeteneği ortaya çıkartmak ve o yeteneği ortaya çıkarttıktan sonra da o branşta ilişkilendirmek. Bakanlığımız şu sıralarda bir çalışma yapıyor biliyorsunuz 12 İl'de Türkiye Olimpiyatları Hazırlık Merkezleri açıldı. Bu merkezlerde yetenekli olan çocuklar toplanıyor fizyoterapistler, doktorlar, diyetisyenler tarafından gerekli olan bütün donanımlarıyla tesis ediliyorlar. Netice itibari ile 2016-2020'ye doğru bir hazırlık yapılıyor. İstanbul Olimpiyatlara aday bir şehir idi biliyorsunuz biz bunun temel alt yapısını 2024'e göre ayarlayacağız. 12 İl olan TOHM sayısı, İstanbul'un dahil edilmesi ile 13'üncü olacak ve buralarda tamamen branşa göre yönlendirilecek. Dereceye girecek çocuklarımıza ise burs veriliyor. Bu katkıyı sağlayan Cheetos firmasına da çok teşekkür ediyoruz. Sponsorluk artık bir gönül işi bu gönüller ne kadar Türkiye'de çoğalırsa spora katkı da o kadar artacaktır diye inanıyorum dedi.

Pepsico Yiyecek Çocuk Kategorisi Pazarlama Müdürü Gizem Turan, yaptıkları sponsorluk ile ilgili olarak, Biz Pepsico yiyecek şirketi olarak sadece çocukların markalarını üretmek istemiyoruz aynı zamanda çocukların kültürel, fiziksel, duygusal gelişimlerine de katkıda bulunmak istiyoruz bu çerçevede de İstanbul'un En Hızlısı yarışmasının 10'uncusu yapılıyor. Bu sene Cheetos sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1300 İlköğretim Okulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile beraber ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Burada binlerce çocuğa ulaşarak aralarında 240 çocuğu seçerek getirmiş bulunuyoruz ve finalleri gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde çocukların gelişimine de destek oluyoruz ifadelerini kullandı.

MA(GH)