UEFA, İskoçya'nın Celtic takımına Sampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı oynanan maçtaki yasa dışı bir pankart için soruşturma açtı.
Neil Lennon'in ekibi kendi sahasında 3-0 yenildikten sonra üst turlarda ve Avrupa Ligi'ne mücadele etme şansını yitirdiği gibi ayni zamanda UEFA ile saha dışında da bir problemle karşı karşıya geldiler. UEFA raporunda salı akşamı Glasgow'da oynanan AC Milan maçındaki spor dışı ve yasak bir pankarttan dolayı Celtic FC'ye karşı disiplin soruşturması açıldığını belirtti. Daha önce de bu tarz olaylar nedeni ile UEFA'dan para cezaları alan Celtic bu sefer bu kadar kolay kurtaramayacağı söyleniliyor. Bu konunun 11 Aralık'taki UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda ele alınacağı bildirildi.
Avrupa futbolunda geçerli disiplin kurallarına göre,taraftarların davranışları,hareketleri veya yaptıkları tezahüratların siyasi,ideolojik,dini,saldırgan ve kışkırtıcı olmaması gerekiyor.
Bu arada,26 Kasim Salı günü oynanan mac esnasında, 25 yaşindaki İskoç bir taraftarin sahaya lazer tuttugu için polise ihbar edildi. Celtic bu sezonun başında Kuzey İrlanda takımı Cliftonville'a karşı oynanan maçta taraftarının yaktığı meşalelerden dolayı UEFA'dan 4,221 pound ceza almıştı. Ayrıca Celtic, Avrupa Ligi'nde Fransiz ekibi Rennes ile olan müsabakada taraftarının yaptığı yasa dışı tezahüratlar yüzünden 12,000 pound ceza almıştı. SS(UD/FG)