SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Uğur Tütüneker, galibiyetlere ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Mehmet Cengiz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Tütüneker, ligde son 5 maçın 4’ünde yenik duruma düştüklerini, ancak geriden gelip öne geçmeyi başardıklarını, zor denen maçlardan iyi sonuçlar aldıklarını vurgularken şöyle dedi:
"Her maçın oyun karakteri farklı. Zor denen maçlardan fena çıkmadık. Gelecek maçlar kolay diyemeyiz. Lig alt sıralarda inanılmaz zor. Sezon sonuna kadar konsantrasyonumuzu korumamız lazım. Bundan sonra da iyi konsantrasyonla maçları inşallah bitiririz. Ligde 10'uncu olacağımızı söyleyenleri duyuyoruz. Evet, 10'uncu olmak güzel ama 10'uncu da 14'üncü de ligde kalıyor. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Oyuncularımla bunu konuşuyoruz. Bizim için 30 puan yeterli değil. Bu ligde 1 puan bile çok değerli. Hedefimiz lig sonunda 40 puan. Bunun için galibiyetlere ihtiyacımız var. Önümüzde çok zor 7 maç var. Sezon sonunda hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz."
"GALİBİYETE OYNAYACAĞIZ"
Sahalarında karşılaşacakları Kardemir Karabükspor'un iyi bir ekip olduğunu ifade eden Uğur Tütüneker, şöyle devam etti:
"Çok iyi oynayan, defans yapabilen bir ekip. Zaman zaman maç içerisinde zorlanacağımızı düşünüyorum. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç ama 1 puana da üzülmemek lazım. Bir puanın değerini Eskişehirspor maçında gördük ama bu demek değildir beraberliğe oynayacağız. Hedefimiz kazanmak ve bu doğrultuda mücadele edeceğiz."
KAĞAN: 3 PUANA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR
Çaykur Rizesporlu Kağan ise eski takımına karşı oynayacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi:
"Ligin ilk yarısında sakatlığım nedeniyle görev yapamamıştım. Eski arkadaşlarımla buluşacağım ve onlara rakip olacağım için heyecanlıyım. Son haftalarda takım olarak iyi durumdayız ama henüz ligde istenen yere gelemedik. Alt sıralardan kurtulmak için 3 puana çok ihtiyacımız var. Kalan maçlarımızı kazanarak ligde kalmak istiyoruz."

MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF