SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un, ligin 14’üncü haftasında sahasında karşılaşacağı Fenerbahçe maçının tarihinin değiştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuruya olumsuz yanıt geldi.
Ligde Pazartesi akşamı deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaştıktan sonra Cumartesi günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Çaykur Rizespor, Rize’ye döndükten sonra bu maçın hazırlığı için sadece 3 gün kalacağını belirterek Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuruda bulunmuş ve maç tarihinin değiştirilmesini istemişti. Ancak TFF bu talebi kabul etmedi.
TFF'nin red talebi üzerine yeşil mavililer Pazartesi akşamı Konya’dan özel uçakla gece Rize’ye dönecek ve Salı günü Mehmet Cengiz tesislerinde Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başlayacak. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Maç tarihi veya saati belirlenirken takımların gidiş gelişine bakılmalı. Bizim Konya’dan dönüşümüz nasıl olacak? Fenerbahçe maçı için en fazla 3 gün hazırlık yapabileceğiz. Bunlara dikkat edilmeli" diyerek federasyona sitemini dile getirdi.
KADRODA 4 EKSİK
Bu arada Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaşacağı Torku Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan antrenmana sakatlığı süren Hakan, Eren, Kweuke, ve Cernat katılmadı. Koşunun ardından şut çalışması ile çalışmayı sürdüren yeşil mavili ekip, ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.