ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 yenildikleri Fenerbahçe karşısında iyi oynadıklarını belirtti, "İlk yarıda son saniye yediğimiz gol, kötü oldu. İlk yarıyı önde bitirebilseydik çok farklı olacaktı" dedi.
"WEBO’YU BOŞ BIRAKMAMALIYDIK"
Geçen hafta deplasmanda oynadıkları Fenerbahçe’yi yenmeyi planladıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini ifade eden Rıza Çalımbay, maça istedikleri gibi başladıklarını ve rakipleri karşısında net pozisyonlar bulduklarını kaydederken şöyle konuştu:
"Pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Kweuke sakatlanınca ileri çıkamadık, istediğimiz atakları yapamadık. Son 3 haftada ölü toplardan gol yiyoruz. Webo’nun attığı gol böyleydi. Webo’yu boş bırakmamamız lazımdı. Bir sürü pozisyona girdik ama kötü goller yedik."
"HİÇBİR ENDİŞE VE KORKUMUZ YOK"
Son 2 maça bakıldığında takımda iİlk yarıda son saniye yediğimiz gol bizim için kötü oldu.yi bir ilerleme olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay şöyle devam etti:
"Hiçbir endişe ve korkumuz yok. Takıma takviye yapacağız. İlk yarıda herkes birbirini, biz de  takımımızı tanıdık. Gerekenleri devre arası yapacağız. Kaybettiğimiz puanlara bakıldığında özelikle son iki maç kaybedilmemesi gereken maçlardı. Bunları kaybederken notumuzu alıyoruz. Devre arası mutlaka ama mutlaka mükemmel takviyeler yapacağız. Ligde ikinci yarının telafisi tok. En küçük şeylere dikkat ederek tedbirlerimizi alacağız. İlk yarıda kalan 3 maç çok önemli. Tek hedefimiz bu maçlardan en iyi sonuçlarla ayrılmak."
"GÜNEŞ BİZİM TARAFA DOĞACAK"
Bu hafta oynayacakları Sivasspor’da 3 yıl çalıştığını hatırlatan Rıza Çalımbay, rakiplerinin yüzde 80’ini kurduğunu, kendisinden sonra da iyi takviyeler yaptıklarını anlyatırken şöyle dedi:
"Kendi sahasında çok iyi oynuyorlar. Kaliteli oyuncuları var. Bizim için zor bir maç olacak. Sivas’tan çok daha iyi mücadele edeceğiz. Bizim onlardan daha çok puana ihtiyacımız var. Kazanmak için gideceğiz. Sivasspor, oynamalarına izin verilirse çok tehlikeli bir takım. Son iki maçtan sonra takımıma inanıyorum. Bu şansızlığı bir yerde kıracağız. İnşallah güneş bizim tarafa doğacak. Takımımdan ümitliyim. Oyuncularım kalan 3 maçta kafasını yukarı kaldıracaktır. Bu 3 maç bizim için çok önemli. Oynanan maçlardan herkes kendine bir pay çıkarmıştır ve ikinci yarıya en iyi şekilde başlayacağız."
"BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir görüşme yapacaklarını belirten Rıza Çalımbay, "Trabzon ziyaretinde kendisiyle görüştük. Ben görüşemezsem bile yönetimle görüşüyor. Bize elinden geldiğince yardımcı oluyor. Daha önce de yardımları olmuş. Kendisiyle rutin bir görüş olacak. Ancak program henüz netleşmedi" dedi.
KWEUKE, SERCAN VE KIVANÇ SAKAT
Öte yandan Çaykur Rizespor'da Fenerbahçe maçında sakatlanan Kweuke, tedavi için Sırbistan’a gitti. Sakatlığı bulunan Sercan ve Kıvanç’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu arada yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Hurşut, affedilerek yeniden takımla birlikte çalışmalara başladı.