– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, gol yollarında büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi, "Gol pozisyonu yakalıyoruz ama atamıyoruz. Bunu çözmek zorundayız" dedi.
Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, son haftalarda yaşadıkları şanssızlıklar nedeniyle takımda önemli oyuncuların eksikliğini yaşadıklarını hatırlattı. Kadro açısından sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"Bir çok oyuncumuz da beklenen performansı henüz gösteremiyor. Ciddi eksiklerimiz var. Her mevkiinin adamı var ama alternatifimiz yok. Performansını yükseltmesini istediğimiz oyuncularımız var. Depetris, Uche ve Hurşut, artık daha iyi işler yapmak zorunda."
"KALEYE KADAR GELİYORUZ AMA"
Hafta sonu deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşacaklarını, bu maçta da galibiyeti hedeflediklerini sözlerine ekleyen Rıza Çalımbay, daha sonra şunları söyledi:
"Çok zor geçeceğini biliyoruz ama takımımızın iyi mücadele edeceğine inanıyorum. Sadece mücadeleyle olmaz. Performansımızı da en iyi şekilde sahaya yansıtmamız lazım. İstediğimiz performansı sahaya yansıtırsak galibiyet alabiliriz. Hücum hattında beklentilerin çok uzağındayız. Forvet oyuncularının ligde sadece 2 golü var. Kaleye kadar geliyoruz ama sıkıntımız kale önünde. Ofansta sıkıntılarımız var. Gollere bakıldığında orta sahamızda Sercan ve Tevfik gibi oyuncular golleri atıyor."
"GOL ATMA BAŞARISI GÖSTEREMİYORUZ"
Gol yolları dışında sıkıntılarının olmadığı ifade eden Rıza Çalımbay, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Ligde ve kupada oynadığımız maçlar da gol pozisyonları yakaladık ama değerlendiremedik. Gol yollarında yaşadığımız sıkıntıyı çözmek zorundayız. Net pozisyonlar yakalıyoruz ama atamıyoruz. Bu oyuncu eksikliğinden kaynaklanıyor. Takım olarak en büyük sıkıntıyı, gol atmakta yaşıyoruz. Ligde geride kalan 10 maçta forvet oyuncularımız Kweuke ve Depetris birer gol atmışlar. Oysa forvet oyuncularının 5-6 gol atmaları lazım. Çok pozisyon yakalamamıza rağmen gol atma başarısını gösteremiyoruz. Şu anda tek düşüncem ilk yarıda oynayacağımız 7 maç. Başka bir şey düşünmüyorum."