ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Mehmet Özdilek, yeni sezonda istikrarlı bir şekilde yollarına devam etmek istediklerini belirterek, "Geçen sene bıraktığımız sıralamanın üstünde ligi bitirmek istiyoruz" dedi.
Avusturya’nın Seefeld kasabasında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor’un teknik direktör Mehmet Özdilek, kamp yapılan otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özdilek, Çaykur Rizespor’un geçtiğimiz sezon ligde kalarak önemli bir iş başardığını belirterek, ''Lige yeni çıkan takımların ligde kalması çok önemlidir. Çaykur Rizespor'da problemlerle karşılaştığı halde ligde kalmayı başardı. Geçtiğimiz sezon oyuncularımız ligi tanıdılar. Geçen yıl onlara büyük tecrübe kazandırdı. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak farklı takımlarda oynayan oyuncularımızın performansı da burada değerlendiriyoruz. Giray ve Murat Erdoğan’ı transfer ettik. Giray ve Murat'ın da aramıza katılması kadro derinliği anlamında bizi biraz daha rahatlatıyor ama transfer Eylül ayı başına kadar devam edecek. 1-2 transfer daha yapmak istiyoruz" dedi.
"İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"
Özdilek, yeni sezonda öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu da vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bütün Anadolu takımlarının ilk hedefi ligde kalmak ve ligin daimi oyuncusu olmaktır. Bizim de ilk hedefimiz bu ligin daimi oyuncusu olabilmek için ligde kalmak. Hedefimiz, geçen sene bıraktığımız sıralamanın üstünde ligi bitirmek olacak. Hedef karşımıza ne getirirse buna da hazırlıklı olacağız. İlk etapta ligde kalmak, ikinci olarak geçen seneki sıralamanın üstünde ligi bitirmek için mücadele edeceğiz. Geçen yıl inişli çıkışlı bir Çaykur Rizespor vardı. Bunu yaşamadan istikrarlı şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz."
"2 OYUNCU DAHA KATARSAK RAHATLAYACAĞIZ"
Özdilek, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade ederek, ''Bu yıl 5+3 sistemi bütün kulüpleri hazırlıksız yakaladı. Onunla ilgili sıkıntı var. Türk oyuncuların rayiç bedellerinin afaki olduğu ortada. Sırf bünyemize katmak için adam alma lüksüne sahip değiliz. Mevcut kadroyu koruyup üzerine takviye yapmaya çalışacağız. 2 takviye yaptık takıma, bu oyuncular ciddi katkı sağlayacak. 2 oyuncu daha katarsak alternatif anlamında elimizi rahatlatacaktır. Bu Türk de olabilir, yabancı da olabilir. Doğru karar vermek istiyoruz. Boşa atacak hamlemiz yok" diye konuştu.
"ALİ ADNAN’A TEKLİF GELDİ"
Özdilek, bir gazetecinin, ''İtalya'nın Roma Kulübü'nün Iraklı oyuncuları Ali Adnan'a, Sporting Lizbon’un ise Sezer Özmen'e teklif yaptığı iddiaları doğru mu?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:
"Ali'ye teklif geldi. Beklentimizin çok altındaydı. Hem kulüp hem Ali için uygun bir tekilf değildi. Teklif gelirse onların geleceği adına tabi ki bırakmaktan yanayız. Yeter ki kulüp ve oyuncunun menafatine uygun olsun. Sezerle ilgili teklif yok. Ali'nin haricinde herhangi bir teklif olmadı."

FOTOĞRAFLI