– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor'un forvet oyuncusu Lomana Lua Lua'nın transferinin gerçekleşmesini bekliyor.
Devre arasında 6 oyuncu ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor, İsveç’in AIK Stockholm takımından orta saha oyuncusu Martın Kayongo Mutumba, Trabzonspor’dan Aykut Akgün, Galatasaray’dan Engin Baytar ve Portekiz’in Academica Colimbra takımından Liban Abdi ile anlaşma sağladı.
"LUA LUA SON TRANSFERİMİZ OLACAK"
Transfer Komitesi Başkanı Koray Deniz, Lua Lua ile ara transferi sonlandıracaklarını belirterek, "Bu oyuncuyu renklerimize katmak için çalışmalarımız sürüyor. Şu an sadece forvet sıkıntımız var. Bu sorunu çözdükten sonra transferi kapatacağız. Hocamızın isteği doğrultusunda transferlerimizi gerçekleştirdik" dedi.
ÇALIMBAY: "YENİ TRANSFERLER GÜCÜMÜZÜ ARTIRDI"
Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise ligin 2'nci yarısında kendilerini zorlu bir mücadelenin beklediğini söyledi. Takıma katılan yeni isimlerle ikinci yarı öncesi güçlerini arttırdıklarını ifade eden Rıza Çalımbay, "İlk yarıda sakatlıklar ve alternatif eksikliği çok canımızı yaktı. Bunun önüne geçmek için gerekli takviyeleri yaptık. Aramıza katılan arkadaşlarımız bize ciddi güç katacaktır. Camiamızın içi rahat olsun. İkinci yarıda her şey çok daha iyi olacak" diye konuştu. İlk yarıda tüm kredilerini tükettiklerini ifade eden Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"ARTIK HER MAÇ FİNAL NİTELİĞİNDE"
"Artık bizim için her maç final niteliğinde. Bulunduğumuz konumdan bir an önce uzaklaşmak ve üst sıralara tırmanmak istiyoruz. Bunu başaracak donanıma ve oyuncu grubuna sahibiz. İkinci yarıda haftalar ilerledikçe çember daralacak. Her takım adına tüm maçlar daha farklı anlamlar kazanacak. Bu nedenle bundan sonrası bizim için sırat köprüsü. Taraftarımızın desteğiyle ikinci yarıda ki zorlu maratonun üstesinden geleceğiz." MK(TM/AÖ)