– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, çok kritik bir maça çıkacaklarını, Sanica Boru Elazığspor maçını kazanarak devre arasına moralli girmek istediklerini söyledi.
Rıza Çalımbay, Süper Lig'e yeni yükselen takımların tedbir almadıkları taktirde ilk iki sezonda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. Lige geçen sezon çıkan takımların son sıralarda yer aldığına dikkat çeken Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:
"Sezona sadece biz iyi başladık ama sonrasında yaşanan sakatlıklar bizi çok zorladı. Özellikle hücum hattında yaşanan sakatlıklar nedeniyle gol silahlarımızdan yararlanamadık. Kweuke gibi önemli silahtan yeterince faydalanamadık. Kendi hatalarımız da vardı. Aldığımız puan yetersiz, bulunduğumuz yer istediğimiz yer değil. Daha iyi yerlerde olmamız gerekiyordu. Antrenörlük hayatımda işlerin bu kadar aksi gittiği bir an olmadı. Ne kadar gayret göstersek de istediğimiz yere bir türlü gelemedik."
"STRESLİ BİR MAÇ OLACAK"
Sanica Boru Elazığspor maçının her 2 takım için stresi yüksek bir maç olacağını vurgulayan Rıza Çalımbay, son 3 karşılaşmalarında ortaya koydukları oyunun kendisini umutlandırdığını ifade ederken şöyle konuştu:
"Özellikle Kasımpaşa maçında iyi mücadele ettik ve iyi pozisyonlar bulduk. Gol atmayı beceremedik ama gol de yemedik. Defansif anlamda iyi işler yaptık. Sanica Boru Elazığspor maçını kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz. Kazanak için Sanica Boru Elazığspor'dan fazla koşmak ve mücadele etmek zorundayız."
İSTEDİĞİ OYUNCULARI SIRALADI
Transfer çalışmalarının sürdüğünü tekrarlayan Rıza Çalımbay, bu konuda şöyle dedi:
"Transferde birçok arkadaşla yüzde 90 seviyelerde anlaştık. Kafamızda 7-8 oyuncu var ve 5’ini hazırlık kampına katacağız. En az 3 yabancı transferi gerçekleştireceğiz. Türkiye'de oynayan yabancılar var. Türkiye'de gerçekleştiremezsek, yurt dışındaki isimlere yöneleceğiz. Artık garantiye gitmek zorundayız. Oyundan çıkan oyuncumuzun yerine çok iyi ismin girmesi gerekiyor. Girdiği zaman maç kazandıracak, maçı kurtaracak kişi arıyoruz. Kamil Grosicki ve Hakan Arslan'ı istedik ama Hakan'ı vermediler. Grosicki ile ilgileniyoruz. Lua Lua ve Servet Çetin istediğim oyuncular ama Türkiye'de transfer imza atılmadan olmaz. Amacımız transferlerle birlikte 25 kişilik kadro" diye konuştu.
MARTİNS OLMADI
Obafemi Martins'in çok önemli bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekleyen Rıza Çalımbay, son olarak şunları söyledi:
"Martins Amerika'da oynuyor. Transfer görüşmelerinde 8 maç için gelebileceğini söylemiş. 8 maçlık oyuncu benim ne işime yarar? Bunu kabul etmedik. Kendisine farklı bir teklif de gelince bu iş olumsuz sonuçlandı. 8 maç için futbolcu transfer edilmez. Bize uzun vade katkı sağlayacak oyuncu lazım."