Muhammet KAÇAR/RİZE,()
TÜTÜNEKER’DEN 11’DE 4 DEĞİŞİKLİK
Çaykur Rizespor’da teknik direktörü Uğur Tütüneker, geçtiğimiz hafta oynadıkları Bursaspor maçındaki 11’den farklı olarak 4 ismi sahaya sürdü. Bursaspor maçında 11’de forma giyen Oboabona’yı Galatasaray maçında 18 kişilik kadroya almayan ve bu futbolcunun yerine savunmada Viera’ya şans tanıyan Tütüneker, savunmanın solunda Eren’in yerine Ali Adnan’a, Sylvestre’nin yerine Aykut Akgün’e, forvette ise Kweuke’nin yerine Deniz Kadah’a forma verdi.
AYKUT AKGÜN İLK KEZ 11’DE
Çaykur Rizespor’un devre arasında Trabzonspor’dan transfer ettiği Aykut Akgün, yeni takımıyla ilk kez Galatasaray karşısında 11’de sahaya çıktı. Yeşil mavililerin diğer transferi Deniz Kadah da Galatasaray maçıyla birlikte ilk kez 11’de görev yaptı. Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya, "Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı kutlu olsun" yazılı pankart ile çıktı.
TRİBÜNLER DOLDU
Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasında oynanan maçta tribünler tamamen doldu. Yeşil mavili taraftarlar, takımlarına coşkulu bir şekilde destek verirken kale arkasındaki misafir takım tribününü tamamen dolduran sarı kırmızı taraftarlarda takımları lehinde tezahüratlarda bulundu.
YEKTA 70 GÜN SONRA
Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini, ligde en son 22 Aralık’ta 11’de sahaya çıkan Yekta Kurtuluş’u 70 günlük aranın ardından Çaykur Rizespor maçında 11’de sahaya sürdü. Mancini, ligde oynanan son Beşiktaş maçının 11’inden üç ismi değişirken, Hakan Balta ve Drogba’yı maç kadrosuna almadı. Ceyhun Gülselam ise yedekte kaldı.  Yekta maçtan önce Uğur Tütüneker’in yanına giderek bir süre görüştü.
DROGBA DİNLENDİRİLDİ
Mancini, bu sezon hem ülkesinin milli takımında hem de Galatasaray’da hemen hemen tüm maçlarınrda oynayan Didier Drogba’yı Çaykur Rizespor maçında dinlendirdi. Tecrübeli teknik adam Drogba'nın yerine Umut Bulut’a hücum hattında görev verdi. Sarı kırmızılı takımın diğer yabancı futbolcularından Burdisso ve Ontivero’da Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almadı.

MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF