Muhammet KAÇAR/RİZE,()– ÇAYKUR Rizespor teknik direktörü Uğur Tütüneker, Elazığspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında ligde kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Ligde 40 puanın üzerine çıkmaları gerektiğini daha önce ifade ettiğini hatırlatan Tütüneker, "39 puan da bize yetebilirdi. Bunun için çalıştık. Son maçı da kazanarak 42 puana ulaştık. Bu takımın hedefi ligde kalmaktı ve bunu başardığımız için mutluyuz.  Başkanımızdan yönetim kuruluna kadar herkes kötü günde destek verdi. Zaman zaman taraftarla kırgınlıklar olsa da arkaya atıp devam etmek lazım. İnşallah gelecek sezon takviyelerle daha iyi işler olur" dedi. Tütüneker, Manisa Soma’daki facia ile ilgili üzüntülerini dile getirdi.
Çaykur Rizesporlu Ali Adnan ise atılan golden sonra çıkardığı formasının altında yazılı olan Soma ifadeleri ile ilgili konuştu ve şunları söyledi:
"Atılan golden sonra formayı çıkardığım için sarı kart gördüm. Hiç üzülmedim. Soma için, facia için, Türk halkı için, Irak halkı olarak çok üzüldük. İnşallah bir daha böyle sıkıntılar olmaz." 
Çaykur Rizesporlu Sezer de, Soma faciası ile ilgili üzüntülerini dile getirdi, sezonu galibiyetle kapatmanın buruk sevincini yaşadıklarını söyledi.
SARALOĞLU: İKİ ÜZÜNTÜYÜ BİR ARADA YAŞIYORUZ
Elazığspor teknik sorumlusu İrfan Saraloğu da, Soma faciası ve ligden düşme ile iki üzüntüyü bir arada yaşadıklarını belirterek, "Buraya tam kadro olarak gelemedik. İzin alan ve kulüpten ayrılan arkadaşlarımız var. Alt yapıdan oyuncu aldık. Bir araya hiç gelemeyen 11 ile sahaya çıktık. Oynadığımız oyun kazanmaya yetmedi. Hakem hatalarının yüksek olduğu bir maç oynadık. Sıcaktan etkilendiklerini düşünüyorum. Biz de kenardan sağlıklı görmemiş olabiliriz. Çaykur Rizespor ikinci yarı daha iyi oynayarak galibiyeti hak etti. İnşallah gelecek sezon Çaykur Rizespor daha iyi sonuçlar alarak iyi yerlerde olur. Elazığspor da inşallah bir yıl aradan sonra süper lige döner" diye konuştu.
Elazığsporlu kaleci Zülküf Akgül de, Soma'da yaşanan maden faciasından ve ligden düşmenin verdiği üzüntüyü yaşadıklarını söyledi.

MK(TM/AÖ)