– SPOR Toto Süper Lig'de 16 hafta sonra galibiyetle tanışan Çaykur Rizespor'un Başkanı Metin Kalkavan, Rıza Çalımbay'ın istifasının ardından düşme hattında yer alan takımda görevi kabul eden Uğur Tütüneker’e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Aylar sonra alınan farklı galibiyetin kendilerini sevindirdiğini belirterek lige yeni bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Başkan Kalkavan, "Lig uzun bir maraton ve biz bu maratona renk katmaya gelmiştik. Bundan sonra sakatlarımızın düzelip aramıza katılmasıyla çok daha iyi sonuçlar alarak yukarıya doğru hızla tırmanacağımızı düşünüyorum. 5-1’lik farklı galibiyetten dolayı teknik kadro, futbolcularımızı ve desteğini 90 dakika esirgemeyen taraftarlarımız canı gönülden kutluyorum. Sahada ve tribünlerde her şey dört dörtlüktü diyebilirim" açıklamasında bulundu.
"AYKUT KOCAMAN, ŞENOL GÜNEŞ VE ABDULLAH AVCI BİZİ İSTEMEDİ"
Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük görevine Uğur Tütüneker’i getirdiklerini ifade eden Kalkavan, "Bazı kesimlerde ön yargılar var, 'Odur, budur' diye. Biz önemli kriterlerle eleme yaparak bu kararı verdik. Çok hassas davranarak Uğur Tütüneker isminde karar kıldık. Gelen teknik direktöre sahip çıkalım. Uğur tüneker önce iyi bir insan. Çok değerli teknik direktörlerle görüştük. Onların düşüncesi risk almak istemedikleri yönünde oldu. Düşme potasına inen bir takımı Aykut kocaman, Şenol Güneş, ve Abdullah Avcı takımı çalıştırmak istemedi. Bunun dışında yabancı teknik direktör olarak Zico ve Saffet Susiç'e teklifimizi ilettik. Brezilyalı teknik direktörün  parası çok fazla geldi. Saffet Susiç ise ülkesi Bosna Hersek ile dünya kupasına gideceğinden teklifimizi nazikçe kabul etmedi ve teşekkür etti" dedi.
"BİZİ İZLEYEN KEYİF ALACAK"
Hedeflerinin sezon başında söyledikleri gibi ligde kalıcı olmak ve ligi ilk 10’un üzerinde tamamlamak olduğunu ifade eden Kalkavan şunları söyledi:
"Takımımın keyifli top oynaması lazım. Tıpkı Gaziantepspor maçında olduğu gibi. Stada gelen taraftarlar, televizyondan izleyen sporseverler Çaykur Rizespor’un oynadığı futboldan keyif alacak. Bazen oynarsın kazanamasın, ama top oynamak önemli. Bu akşam takımı izleyen sporseverler umarım keyif almıştır. İşte ben böyle bir takım istiyorum. Bunun için çalışıyoruz.”
ÇALIMBAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
Maçın ikinci devresinde oyuna giren ve kısa bir sürede iki gol atan Deniz Kadah için konuşan Kalkavan, “Öncelikle bu oyuncuyu ısrarla isteyen eski teknik direktörümüz Rıza Çalımbay’a teşekkür ederim. Deniz’in transferinde çok uğraştık. Süper bir futbolcu. Milli takıma gidecek özellikleri var. Türkiye’de az bulunan bir yetenek. Vuruş tekniği üst düzeyde bir oyuncu” dedi.