– SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Fenerbahçe'den değil, yine futbolcularımın sakatlanmasından korkuyorum" dedi.
Mehmet Cengiz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, önemli oyuncularının sakatlığının düzelmesiyle ancak 8 hafta sonra Fenerbahçe maçı öncesi tam kadro olarak bir araya gelebildiklerini söyledi. Haftalardır kıramadıkları bir şansızlık yaşadıklarına işaret eden Rıza Çalımbay, şöyle konuştu: 
"Yine futbolcularımdan biri sakatlanacak, diye korkuyorum. Hava koşulları nedeniyle dünkü antrenmanı kapalı salonda yaptık. Oyuncularımızın üzerine adeta titriyoruz. Sakat oyuncularımızın çok olması,  büyük problem yarattı. Antrenörlük ve futbolculuk hayatımda ilk defa bu kadar sakatlıkların bir arada olduğu dönemi yaşadım. Sorumluluğu üzerime alıyorum. Hiçbir zaman sakatları mazeret olarak göstermedim. Sadece sorulduğunda sakatların durumunu anlattık. O arkadaşlarımızın kadroda bulunmaması bizim için büyük dezavantajdı. Çok sıkıntılı günler yaşadık. Kadromuzu sezon başında daha geniş tutabilseydik şimdi alternatif oyuncularımız daha çok olabilirdi."
"SAKATLIK OLMASIN YETER"
Takımında aksilikler olmasından, aksilikler yaşanmasından endişe ettiğini belirten Rıza Çalımbay, "Puanlarımızı deplasmanda Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı, Gaziantepspor’u yenerek aldık. Ancak alternatiflerin olmaması bizi sıkıntıya sokuyor. Fenerbahçe ya da başka bir takımdan korkumuz yok. Sakatlık olmasın yeter" diye konuştu.
"FENERBAHÇE’NİN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ"
Ligin ilk yarısındas kalan 4 maçı en iyi sonuçla bitirmeyi amaçladıklarını ifade eden Rıza Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Rakibimiz Türkiye liglerinin en zengin kadrosuna sahip. Kendi sahasında çok iyi oynuyor. Deplasmanda son 4 maçını kazandı. Son dakikalarda goller buldu. Bu golleri şansla atmıyorlar. Çok kaliteli oyunculara sahipler. Sonucu ve oyunun kaderini değiştirecek futbolcuları var. Bu nedenle kendi evimizde oyun disiplininden kopmadan oynamalıyız. Fenerbahçe’den daha çok mücadele etmeliyiz ve onlardan daha çok koşmalıyız. Fenerbahçe’de dikkat edilmesi gereken mevkiler var. Özellikle forvetleri her an gol pozisyonuna girebilir. Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz. Her türlü tedbiri alacağız. Bu kötü gidişata son vereceğiz. Torku Konyaspor maçında mağlup olduk ancak oyun beni memnun etti. Hatta kalan 4 maç için ışık gibi göründü. Eksik oyuncularımız aramıza katıldığında daha da iyi olacağız."
"İLK 10 HEDEFİMİZ VAR"
Ligde ilk 10 hedeflerinin sürdüğünü de tekrarlayan Rıza Çalımbay, son olarak şunları söyledi:
"Bu süreç hep böyle gitmeyecek. Devre arasında yapacağımız takviyeler olacak. Ligi hedeflediğimiz yerde bitirmek için ilk yarıda kalan 4 maç çok önemli. Camia da birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Devre arasında yapacağımız takviyelerle ligi sezon başında hedeflediğimiz yerde ligi bitireceğiz."