SPOR Toto Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2’nci Lig Beyaz Grup'ta son sırada yer alan Tarsus İdman Yurdu’na elenen futbolcularına kızdı. Çalımbay, "Birinizin aldığı parayı Tarsus’ta tüm takım alıyor. Bu takım bizi eledi" diyerek tepkisini dile getirdi.
Çalımbay, kupadan elenmelerinin üzüntü verici olduğunu belirterek Tarsus İdman Yurdu karşısında forma şansı verdiği oyuncularının bu fırsatı değerlendiremediğini söyledi. Çalımbay, "Kupa maçında şans verdiğim oyuncularımı görünce kafam karışıktı, şimdi karma karışık oldu. Tarsus ekibi karşısında bırakın bu takımı, hangi takımı çıkarırsanız çıkartın bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Ama kazanamadık. Hiç kimse bu maça bir mazeret uydurmasın" dedi.
FORVETLERDEN MEMNUN DEĞİLİM
Forvette büyük sıkıntı yaşadıklarını ve bu mevkide oynayan hiç bir oyuncusundan memnun olmadığını ifade eden Çalımbay, "Süper Lig'de forvetler gol atıyor. Ama bizim maalesef golcümüz yok. Hem forvette hem de başka yerlerde çok büyük sıkıntılarımız var. Bunlarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tarsus İdman Yurdu maçında nasıl oynanması gerekiyorsa, kaleye kadar nasıl geliniyorsa geldik ama kaleye nasıl gol atılacaksa ve vurulacaksa onu bir türlü yapamadık. Rakip defans yaparak sürekli zaman kazanarak maçı penaltıya götürüp istediğini aldı. Hakemde buna göz yumdu" ifadesini kullandı.
CEZA KAPIDA
Çalımbay, "Penaltılarda hem Sercan'ın hem de Cernat'ın penaltı kaçıracağını düşünmüyordum. Futbolun içinde olan şeyler oldu, atamayana maalesef attılar. Beni en çok üzen özellikle ilk yarıda oynadığımız temposuz oyun oldu. Ligde Eskişenirspor karşılaşmasından sonra kupada Tarsus İdman Yurdu ile oynadığımız maçta bazı gerçekler net bir şekilde ortaya döküldü. Artık birinin başına bir şey gelip ceza yediklerinde, ya da farklı bir şey olduğu zaman hiç kimsenin üzülmemesi gerekiyor" dedi. Rıza Çalımbay, "Bizim bir futbolcunun aldığı parayı Tarsus’ta tüm takım alıyor. Bu takım bizi eledi" sözleriyle futbolcularına olan tepkisini dile getirdi.