Trabzonpor Başkanı İbrahim Hacısosmanoğlu’nun bugün özel uçakla Trabzon’a getireceği Oscar Cardozo’nun transferi Benfica kulübü tarıfından da resmen açıklandı.

Benfica kulübünün internet sitesinden yapılan veda açıklamasında, futbolcuya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edildi. Açıklama da ayrıca, Cardozo’nun 2007-08 sezonunda transfer olduğu Benfica’da oynadığı 336 maçta 193 gol attığı vurgulandı. Kulüp Cardozo’ya yeni takımında başarı dileklerinde de bulundu.

‘TÜRKİYE’Yİ TARİH YAZMAK İÇİN SEÇTİM’

Cardozo, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada ise, "Türkiye’yi tarih yazmak için seçtim. Katar veya Çin’e de gidebilirdim ama Trabzon’u seçtim. Avrupa'nın önemli bir kulübünün parçası olmak mutluluk vericiydi. Evim olarak gördüğüm Benfica'yı her zaman kalbimde taşıyacağım. Türkiye’de artık bir Benfica taraftarı var" dedi.

CARDOZO’NUN HACIOSMANOĞLU İLE VİDEOSU YAYINLANDI

Cardozo, kulüp televizyonuna yaptığı açıklamanın ardından Portekiz’de başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi. Cardozo, burada başkan Hacıosmanoğlu ile çekilen videosunda, ‘Trabzon ben geliyorum’ dedi. Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan video Trabzonspor taraftarları tarafından bir çok kez paylaşıldı.