Hakan TARHAN, İstanbul-

Caner Erkin kendisini 2 yıl daha Fenerbahçe'ye bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sarı-Lacivertli kulüp daha önce anlaştığını duyurduğu Caner Erkin'e imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'ndeki imza törenine Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, CEO Hasan Yılmaz, yöneticiler ve Teknik Direktör Ersun Yanal katıldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, "Transfer yapmayacağımızı söylemiştik. Bir tane dışarıdan bir oyuncu bir de Caner'e imza attırdık. Bugün de kendisiyle anlaştığımız şartlarda anlaşma imzalıyoruz. Caner'i anlatmaya gerek yok. Milli takımların her kademesinde hizmetleri devam ediyor. Ayrıca kendisi iyi bir Fenerbahçelidir. Fenerbahçe'nin değerini de biliyor Fenerbahçe'ye de kendisine de hayırlı olsun. Hem Fenerbahçe'ye hem de Türk Sporuna katkı sağlayacak. Kendisiyle sorun çıkarmadan anlaşmaya vardık. Kendisine teşekkür ediyorum. Sağlıklı ve mutlu şekilde devam etsin" şeklinde konuştu.

Mahmut Uslu ise "Caner teşekkür etmek istiyorum. Basında pek yer almadı ama maddi fedakarlıklar yaparak kendisinin kulübende devam ediyor. 2 yıl daha burada devam edecek. Ondan sonra da uzun yıllar devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Caner Erkin ise, "Ben de bu camiada kalmaktan çok mutluyum. Bundan sonra da uzun yıllar bu kulüpte kalarak elimden gelenin en iyisi yapmak istiyorum" diye konuştu.

Teknik Direktör Ersun Yanal ise ; "Caner’le sezon sonunda konuştuk. Caner’in Fenerbahçe ile ilgili bir sorunu olmayacağını, bir yere gitmeyeceğini biliyorduk. Birkaç görüşme sonrasında imzalandı. Menajeri Batur ile birkaç konuşmayla sorun çözüldü. Caner’in yaptığı katkı çok önemliydi. Umarım bu performansını bu sezonda sürdürür." dedi.

İmza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan teknik direktör Ersun Yanal kamp hakkında bilgiler verdi:

“Fenerbahçe kaldığı yerden devam edecek. Kadromuzu koruduk, 1 yabancı ekledik.

Bruno Alves, Raul Meireles 23'ünde katılacak. İzinlerini yapıyorlar. Webo 21'inde katılacak. Kuyt’ın biliyorsunuz, üçüncülük maçı vardı. Onlar 9 Ağustos’ta bizle olacak. Emenike 30'unda bizle olacak. Bireysel antrenmanlarını yapacak. İngiltere’de bize katılacak. Kamp programına gelince, bugün başlıyoruz. yarın sabah antrenmanından sonra Topuk Yaylası’na gideceğiz. Arefe gününe kadar orada olacağız. Topuk Yaylası’ndaki antrenmanlar ve 2 günlük izinden sonra Sheffield ile oynayacağız. Dönüşte Kopenhag’da Sevilla ile oynayacağız. Beşiktaş, Chelsea ve biz 45 dakikalık maçlar oynayacağız. Galatasaray maçına kadar olan programı da iki maçla tamamlayıp, belki 3 maç olabilir, talepler var. 29 Ağustos’ta başlayacak lige hazır olacağız.”

KUYT'IN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ...

“Kuyt’ın verdiği performans ortada. Bizdeki yaşlı denilen oyuncuların performansı ortada. Biz iyi bir takımız. 30'lu yaşların başındaki oyuncuların katkıları da çok kritik. Çok yaşlı bir takım olduğumuzu düşünmüyorum. Süper Kupa ve lig takvimleri federasyonun problemi. Türkiye’de önceden tarihleri ayarlamak zor”



“SALİH İÇİN BÜYÜK ŞANS”

“Salih için büyük bir şans. Umarım orada oynayacaktır. Orada forma bulup oynarsa hem Fenerbahçe’ye hem Türk futboluna katkı olur. Sözleşmenin detaylarını biliyorsunuz. İyi oynarsa herkes kazanır. Önünde zor bir süreç var. Avrupa futbolunun zorluğunu biliyorsunuz.”



“DIEGO PLANLADIĞIMIZ BİR OYUNCUYDU”

“Diego Ribas’ın performansını biliyorsunuz. Avrupa futboluna alışkın bir oyuncu. Türk futbolunda da oyun sert, koşan ve mücadeleci bir tarz var. Diego’nun bize katkısının çok ciddi olacağını düşünüyorum. Bizim planladığımız bir oyuncuydu. Umarım sakatlanmadan katkı vermeye devam eder. “