ÇAYKUR Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Trabzonspor maçının bütün sıkıntılardan kurtulacakları bir maç olacağını ileri sürdü, "Bu maçı aldığımız taktirde önümüz açık" dedi.
Mehmet Cengiz Tesislerinde futbolcu Engin baytar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, takımda yeni transferlerin uyumunun çok önemli olduğunu ancak fizik olarak bazı futbolcuların henüz hazır olmadığını söyledi. Çalımbay, "Bu yönde sıkıntımız oluyor. Lig devam ettikçe oyuncularımız kalitesini ortaya koyacaktır. Yeni transferlerimiz tecrübe olarak sıkıntı yaşamayabilirler ama fizik olarak sıkıntı yaşayabilirler. Lua Lua iki ay lig maçı oynamadı. Şu anda en büyük sıkıntımız yeni transferlerimizin tam olarak hazır olmaması. Hafta içerisinde oynadığımız hazırlık maçında olumlu sinyaller verdiler. Bize çok iyi katkıları olacak. Bu verimi almak için biraz beklememiz gerekecek" ifadesini kullandı.
TARAFTAR DESTEĞİ İSTEDİ
Önlerinde çok kritik Trabzonspor maçı olduğunu ifade eden Çalımbay şunları söyledi:
"Bütün herkesin bu maça odaklandığını biliyorum. Bu maçı dört gözle bekliyoruz. Üstümüzdeki yükü atmak istiyoruz. Bunun için herkese görev düşüyor. Bütün takımın birbirine destek olması gerekiyor. Ben futbolcularımın bunu yapacaklarına inanıyorum ve onlar güveniyorum. Burada taraftara büyük görev düşüyor. Onlar bizim için itici güç. Bu maçta desteklerini bekliyoruz. Takımlar düşer ama eninde sonunda kalkar. Kalkarken en büyük desteği insanlar çevresinden takımlar ise taraftarlarından alırlar. Taraftarımıza güveniyorum. Bizim taraftarın vereceği destek bizim arzu ve isteğimize güç katacaktır."
16 KRİTİK MAÇ KALDI
Önlerinde 16 kritik maç kaldığını belirten Çalımbay, "Maçların hepsini almak istiyoruz. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız maçları mükemmel şekilde bitirmek istiyoruz. Ben takımıma güveniyorum. Trabzonspor maçı bütün sıkıntılarımızı atacağımız bir maç olacak. Bu maç bizim camianın en önemli maçı. Bu maçı aldığımız taktirde önümüzün açık olduğuna inanıyorum" dedi.
FENERBAHÇE’NİN ŞANSI YÜKSEK
Ligdeki zirve yarışını değerlendiren Çalımbay, Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu belirterek, "Fenerbahçe ligde önemli bir sırada ve bu yerini koruyacağını düşünüyorum. Galatasaray birkaç kulvarda yarışıyor. Bundan dolayı Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı daha çok. Yakaladığı avantajı kolay kolay kaybedeceğini düşünmüyorum. Ama zor bir lig olacak. Bizi ve diğer takımları zor 16 hafta bekliyor" diye konuştu.
ENGİN BAYTAR: TRABZONSPOR MAÇINA ODAKLANDIK
Çaykur Rizespor’un yeni transferi Engin Baytar da, ikinci yarıya kötü başladıklarını ancak bunu Trabzonspor karşısında telafi edeceklerine inandıklarını kaydetti ve şunları söyledi:
"Takımda benimle birlikte yeni arkadaşlarımız var. Zaman geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıyacağız ve bu saha içerisine yansıyacak. Ben kendi adıma Trabzonspor karşısında daha iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Hem kendime hem takım arkadaşlarıma güveniyorum. Bizim için Gençlerbirliği maçı geride kaldı ve Trabzonspor maçına odaklandık. Sahamızda galip gelerek önümüzdeki maçlara bakacağız."
"HER MAÇ FİNAL"
Böyle dönemlerde kenetlenmeleri gerektiğini ifade eden Baytar, "Gençlerbirliği maçını kaybettik ve çok üzgünüz. Ama o maçın üzüntüsünü geride bırakmalıyız. Takım arkadaşlarımızın bazıları belki bu tür zor dönemleri hiç yaşamadı. Ama ben ve Rıza hocamızla Eskişehirspor’da bu dönemi yaşadığımız için nasıl davranacağımızı çok iyi biliyoruz. Kimsenin canını sıkıp moralini bozmaması lazım. Futbolun içerisinde bunlar var. Birileri hata yapacak, birileri doğru yapacak. Gençlerbirliği maçında hata yaptık ve bundan ders çıkardık. Herkesin bize destek çıkarak moral vermesi lazım. Çaykur Rizespor’u ligde tutmak hepimizin görevi. Bizim için her maç final. Alacağımız her puan bizi ligde tutacaktır. Önümüzdeki maçlara tek tek odaklanacağız" diyerek sözlerini noktaladı.