İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN İdmanyurdu, Süper Lig'de oynayacağı ilk maç olan Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
Macit Özcan Spor Kompleksi'nde çalışmalarına devam eden kırmızı lacivertli ekip, idmana düz koşu ile başladı. Açma germe çalışmalarının ardından dar alanda paslaşma yapan futbolcular, idmanı çift kale maç yaparak sürdürdü. İdmanda keyifli oldukları gözlenen futbolcular, zaman zaman birbirleri ile kıyasıya mücadelelere girdi. İdman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada saha konusuna açıklık getiren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Zemin ile ilgili sonuç bu gün yarın belli olacak. Bize söylenen yüzde 80-90 iyi olacağı. Maçta hiç bir sıkıntı olmayacağı. Benim bir sözüm yanlış anlaşıldı. Bir maç için sahamızı feda etmek istemiyoruz. Eğer bir maçtan sonra saha çok daha kötü olacaksa son seçenek deplasmanda oynarız. Onu ilk seçenek gibi göstermişler. Biz kendi taraftarımız, kendi sahamızda oynamak istiyoruz. Şu an her halükarda kendi sahamızda oynayacağız" dedi.
Takımın maça hazır olduğunu ifade eden Çalımbay, "Bundan önceki hazırlık dönemlerimizde mükemmel geçti. Sivas'ta kazandığımız anlamlı bir kupa vardı. Cumhuriyet Kupası için oynadık ve kazandık. Çok mutluyuz ve moralliyiz. Türkiye ve yurtdışındaki hazırlık çalışmalarımızda iyi şeyler yaptık. Bu iyi şeyleri sahaya yansıtmamız gerekiyor. Onları yaparken bütün hedefimiz Beşiktaş maçıydı. Takım olarak hazırız ve hiç bir sıkıntımız yok. Birkaç arkadaşımızın sakatlığı var. Bütün gayemiz lige iyi başlamak. Bunun içinde Beşiktaş maçını iyi bitirmek istiyoruz. Taraftarımızın desteği ve oyuncularımız bu maçı iyi bir şekilde bitirecektir" diye konuştu.