TRABZONSPOR Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Legia Varşova maçında oyundan çıkarken bazı taraftarlar tarafından protesto edilen Henrique’e sahip çıktı, "Canla başla mücadele ediyor. Henrique o tepkiyi hak etmedi" dedi.
UEFA Avrupa Ligi’nde 7 puanla J Grubu’nda liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, ligde de zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor. Ligin 9'uncu haftasında Pazartesi günü deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Avrupa’daki başarılarını ligde de sürdüreceklerine inandığını söyledi. ’ya açıklamalarda bulunan Çakıroğlu, Kasımpaşa maçında galip geleceklerine inandıklarını belirterek, "Kasımpaşa iyi futbol oynuyor ama bizde Trabzonspor’uz. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Takımımız ne gerekiyorsa yapacaktır" diye konuştu. 
"FUTBOL KEYİF VERMİYOR AMA TAŞLAR YERİNE OTURACAKTIR"
Çakıroğlu, futbolda oynanan oyunun önemli olduğunu ama sonucun çok daha önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Oynadığımız futbol keyif vermiyor ama taşlar yerine oturacak. Kazanmak ve galip gelmek bence çok önemli. Taraftarlarımız neden stada gelmiyor, tribünler neden dolmuyor? Bunu anlamak mümkün değil. Trabzon’da takıma karşı hiçbir kötü hava yok ama bu tribüne yansımıyor. Zaman zaman statta küçük çaplı protestolar oldu. Henrique çok genç bir çocuk ve gol atamayınca sıkıyor kendini, hırs yapıyor. Hırs yapınca pas atmıyor. Bu futbolcuyu bir anda kötü tezahüratla protestoyu ben kabul etmiyorum. Henrique o tepkiyi hak etmedi. Canla başla mücadele ediyor. Zaten Avrupa’da 8, ligde de 2 gol attı. Golcü adam, gol atamadığında haliyle sıkıntı yaşıyor."
"YIKILMAK ÜZERE OLAN DEĞİL ÇELİK GİBİ BİR TAKIM VAR"
Çakrıoğlu, UEFA Avrupa Ligi’nde grup lideri olduklarını ve taraftarların stadı doldurmasını beklediklerini de ifade ederek, "Eğer bilet fiyatları pahalı geliyorsa ve bu konuda bir talep gelirse, başkanımızla birlikte yönetim kurulu olarak toplanırız ve bu konuda gerekeni yaparız. Taraftarlar futboldan soğumasın. Yıkılmak üzere olan bir takım değil çelik gibi bir takım duruyor karşılarında. Alnı açık bir Trabzonspor var. Hakkını yedirmeyeceğim, yanında adam gibi duracağım bir takım. Avrupa’da 9 maçlık bir yenilmezlik serimiz var. Ligde kötü değiliz. Kadir Özcan hocamızı toprağa verdik. İki gündür herkesin morali bozuktu. Hepimizin yüreği buruk çıktık maça. Ama buna rağmen takımız 2-0 kazandı. Ne oluyor, niye tribünler dolmuyor anlamadım" şeklinde konuştu.
"NEREDEYSE İFLAS ETMİŞ BİR KULÜBÜ GERİ DÖNDÜRDÜK"
Devre arasında takıma gerekli takviyeleri yapacaklarını da söyleyen Çakıroğlu, şöyle konuştu:
"Sezon başında koyduğumuz hedeflerimiz vardı. Şimdi bu hedeflere hem emin adımlarla, hem de koşarak gidiyoruz. Ağır ağır yapacağımız işi koşarak yapıyoruz. En büyük sıkıntıları giderildi ve neredeyse iflas etmiş bir kulüp geri döndürüldü. Şu anda mevcut imkanlarla en iyisi yapılıyor. Zamanı gelir, eğer teknik direktörümüz 'transfere ihtiyacım var, şunları istiyorum' derse o zaman gereken yapılır. Benim bildiğim futbolda netice üç puandır ve üç puanı alıyor bu takım. Trabzonspor’u ayakta tutmaya çalışıyoruz."
Gerçekleşmeyen forvet transferiyle ilgili de konuşan Çakıroğlu, "Barrios ile uzun süre ilgilendik ve anlaştık. Ama bizi kandırdı. Kulübü parasını yatırmış. Zaten Rus kulübü de bonservis bedeli ödeyerek transferi gerçekleştirdi. Daha sonra başka oyuncularla da görüşmelerimiz oldu. Ama maalesef istediğimiz şartlar oluşmadı" dedi. Çakıroğlu, kulübün geçmiş dönemde yaptığı harcamalarla ilgili bağımsız denetçiler tarafından detaylı bir araştırma yapıldığını da söyledi.
"ONUR BÜTÜN TRABZONSPOR’UN ONURUDUR"
Çakıroğlu, kaptan Onur’un maçtan sonra yaptığı, "Ben kulübün kaptanıyım ama önce taraftarıyım" şeklindeki açıklamasının kendilerini duygulandırdığını da vurgulayarak, "Onun yüreğini öpüyorum. Gözlerinden öpüyorum onu. Onur bütün Trabzonspor’un onurudur. İnanılmaz derecede sevilen bir adam. Trabzonspor’un efsaneleri gibi bir efsane olacağına eminim. Onun yüreği Trabzon’un yüreğiyle aynı" değerlendirmesinde bulundu.
BAMBA FORMAYI KAPTI
Bu arada, Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay’ın son iki maçta savunmada görev verdiği Sol Bamba performansı ile beğeni topladı. Sezon başında takımdan gönderilmesi gündeme gelen ancak aradan geçen zamanda takım arkadaşları kaynaşan ve antrenman performansı ile de ön plana çıkan Fildişi Sahilli futbolcu Milli takımın da vaz geçilmezleri arasında yer alıyor.