İSTANBUL, () - FRANSA'daki zorlu turnuvada ter döken Çağla Büyükakçay, açılış turunda eski dünya 29 numarası Sofia Arvidsson'u devirdi.

Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Fransa'da katıldığı 50 bin dolar para ödüllü ITF turnuvasına önemli bir galibiyetle başladı. Açılış turunda İsveçli Sofia Arvidsson ile karşılaşan Büyükakçay, dünya sıralamasında bir dönem 29 numaraya kadar yükselen, kariyerinde iki adet WTA şampiyonluğu bulunan tecrübeli rakibini 6-3, 6-3'lük setlerle devirerek Croissy-Beaubourg kasabasındaki GDF Suez Açık'ta yoluna devam etti.

Kapalı kortta gerçekleşen organizasyonda sekiz numaralı seribaşı olarak raket sallayan Arvidsson karşısında aldığı galibiyetle adını ikinci tura yazdıran milli tenisçi, çeyrek final öncesindeki sınavını Çek Tereza Smitkova önünde verecek.

Daha önce bir kez oynadığı ve mağlup ettiği klasmanın 221 numarası Smitkova ile yarın karşı karşıya gelecek olan Çağla, Ukraynalı Yuliya Beygelzimer ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinin çeyrek finalinde ise Klemenschits/Klepac ikilisiyle mücadele edecek.

os (os)