İstanbul-

Nuri Şahin'in transferinden beri çok iyi ilişkiler içinde olan Real Madrid ile Dortmund yeni bir alış veriş planı yapıyor: İlkay'a karşılık Benzama ve Nuri'nin bonservisi.

Real Madrid çephesinin geliştirdiği ve başkan Florentina Perez'in ilettiği teklif Dortmund cephesinde olumlu karşılandı. Dortmund, golcüsü Lewandowski'nin Bayern Münih ile mukavele imzalaması sonrası, gelecek sezon için iyi bir golcü arıyor. Real Madrid'in de defansif orta saha oyuncusu olarak İlkay da gözü olduğu biliniyor.

2015'te anlaşması bitecek olan İlkay'ın şimdiye Kadar mukavelesini uzatmaya yanaşmaması Dortmund'u bu futbolcuyu sezon sonunda elden çıkarmaya zorluyor.

Benzama da, 100 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Bale'in transferinden sonra, sezonun ilk yarısında 9 gol atmasına rağmen kendisini huzurlu hissetmiyor.

Plana göre Real Madrid, piyasa değeri 27 milyon Euro olan İlkay'a karşılık, piyasa değeri 34 milyon Euro olan Benzama yanında, halen Dortmund'da kiralık olarak oynayan Nuri Şahin'in bonservisini de verecek. İki kulüp arasındaki kira anlaşmasına göre, bu takas gerçekleşmezse Dortmund'un Nuri'nin bonservisi için 6 milyon Euro ödemesi gerekiyor. (ud)