Serhat TEZCAN/BURSA,()- BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, Kardemir Karabükspor karşısında alınan galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.
HARUN "OYNAMAM BANA DA SÜPRİZ OLDU"
Maçı değerlendiren Bursaspor’un başarılı kalecisi Harun Tekin, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Pozisyonlara girdik ve değerlendiremedik. Son dakikalarda gelen penaltı pozisyonu ile galip geldik" dedi. Bir gazetecinin "Uzun zaman sonra oynadınız ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Harun, şöyle cevap verdi: "Benim maçtan 2 gün önce haberim oldu. Bana da sürpriz oldu. Bir gün şans geleceğini biliyordum. Çok iyi müsabaka çıkarttığımı düşünüyorum. Maç eksiğim vardı. Uzun süredir oynamıyordum. Kendime güvenim vardı. Maça iyi başladıktan sonra devamı geldi." Harun ayrıca, bayan taraftarların kendilerine uğurlu geldiğini ifade ederek, galibiyete onlara hediye etti.
BASSER: "ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK"
Basser ise, "Zor olacağını bilirduk. Öyle de oldu. Bulduğumuz gol pozisyonları değerlendiremediğimiz zaman daha da zor oluyor. Penaltıyı alabildiğimiz ve gole çevirebildiğimiz için çok mutluyuz. Diğer türlü kısır bir karşılaşma oluyordu. Maç 0-0 bitebilirdi" açıklamasında bulundu.
DAUM: OFANSİF OYUN SONUCU GETİRDİ
Bayan ve çocuk taraftarları kutlayarak sözlerine başlayan Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğu için bütün kadınları tebrik ediyor ve kutluyorum. Kadın haklarını koruyarak, hayatımızda güzel anneler olarak ortaya çıkmışlardır. Barış için kendilerini ortaya koymuşlardır. Bir daha onları tebrik ediyorum. Genel olarak kadın yalnız anne değil, her bölgede önemli konumdadır. Onların birlik ve beraberlik içerisinde böyle bir kutlama yapmaları normal. Bugün futbol oynadık. Bugünkü futbolu gören herkes baskılı oynadığımızı düşünürdü. Kadroya baktığınız zaman ofansif yönünü ortaya çıkaran kadro sahaya sürüldü. Takımımız ilk andan itibaren ofansif yönünü gösterdi. Sestak maçın başında o golü atmış olsaydı daha farklı bir durum ortaya çıkabilirdi. Kardemir Karabükspor iyi kapandı, iyi kapandığı zaman cevizi kırmak zordur. Onu kırana kadar baya bir mücadele ettik. Zaman zaman Karabük’ün kontrataklarında ceviz kıran elimizden düştü. İlk devrenin sonlarına doğru Eneramo’nun pozisyonu bizim için daha çok dikkatli olmamız gerektiğini söyledi" diye konuştu.
"HAKLI BİR GALİBİYET ALDIK"
Karşılaşmanın ikinci yarısını değerlendiren başarılı çalıştırıcı, şöyle devam etti: "İkinci devrede inanılmaz bir baskı kurmaya çalıştık. Böyle defansif kurgusunu iyi kurmuş takıma karşı baskı kurmaya çalıştığınızda o takım kontra atak pozisyonlarına giriyor. Öncelikle Harun’u kutlamak istiyorum. Çok fazla oynamıyor. Bugün güven verdi ve çok soğukkanlıydı. Onu tebrik ediyor ve kutluyorum. Yaptığımız değişikler ikinci devre baskımızı arttırmaya neden oldu. Penaltı pozisyonu baskılar neticesinde ortaya çıktı. Maçın içinde daha önce penaltı pozisyonlarımız vardı. Onlar verilmedi. Fernandao’da penaltıyı gole çevirerek, iyi performansını süslemiş oldu. 1-0 kazandığımız zaman şanslı da sayılabilirsiniz. Ama genel olarak top bizde fazlaydı, biz daha fazla baskı kurdu. Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. 2014’e girdiğimizde kendi sahamızdaki gücümüzü daha değiştirmek istedik. Patlama anını gerçekleştiremedik. Bunun için seri yakalamamız gerekiyor. Bunu yakaladığımız zaman doğru yerde bulunacağız. İkinci devre de seyir zevki olan mücadeleydi."
KARDEMİR KARABÜKSPOR ÜZÜNTÜLÜ
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, "Oyunun genelinde hızlı hücum etmeye çalıştık. 90 dakika boyunca yapmak istediğimiz yaptık. Net pozisyonlar bulduk. Bursaspor’u top oynamamaya sevk ettik. Bunda da başarılı olduk. Oyunun sonlarına doğru bir penaltı pozisyonu sonrası mağlup olduk. Bursaspor’u tebrik ediyorum" dedi. "BEN ARTIK TESLİM OLDUM"
Bir gazetecinin penaltı pozisyonunu sorması üzerine Kafkas, şöyle devam etti:
"Daha fevri davranışlar içerisinde oluyorum. Artık kendimi teslim oldum, artık kendimi teslim ettim. Söylenecek, yapacak bir şey yok. Söylediğiniz zaman siz suçlu oluyorsunuz. Ne bana ne başkasına haksızlık olsun istemem. Umarım hakem kendi kendini değerlendirir."
MUSA: "BU KADAR BASİT PENALTI ÇALINMAZ"
Karşılaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Musa Çağıran, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Akabinde Bursaspor’da iyi başladı. 45'inci dakikada net pozisyonumuz. Gol olsa maç farklı olabilirdi. İkinci yarıda benim kaçırdığım çok net pozisyon var. Gol yapamadığım için çok üzgünüm. Penaltı pozisyon için Enes saha içinde 'ayağım kaydı, penaltı yok' diyor. Saha içerisinde bir sürü hakem var. Kimse bunu görmüyor mu? Bu kadar basit penaltı çalınmaz. Bizim için artık bu maç bitti. Galatasaray maçına bakacağız. Biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Biz inanıyoruz. İnandığımız yerlere geleceğiz" açıklamasını yaptı.
JONES: "GALATASARAY KARŞISINDA MAĞLUBİYET SERİSİNİ NOKTALAMAK İSTİYORUZ"
Zor bir maç olacağını bildiklerini ifade eden Jones Lopes ise, "Bursaspor deplasmanı her zaman zor oluyor. Maça iyi başladık. Öne geçebilir veya farklı kazanabilirdik. Penaltı olmayan bir pozisyonda çalınan penaltı ile kaybettik. 3 haftadır kaybediyoruz. Önümüzdeki hafta çok önemli Galatasaray maçına çıkacağız. Bu maçta mağlubiyet sersini noktalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

SÇ(CE/AÖ)