BURSASPOR Kulübü’nün 50’nci genel kurulunda Recep Bölükbaşı, rakipleri Mesut Mestan ve Cüneyt Özkan'ı geride bırakarak başkan seçildi.
Atatürk Spor Sarayı’nda cuma günü saat 18.00’de başlayan ve bugün saat 01.30’da sona eren seçimler sonrasında Bursaspor Kulübü’nün 24’ncü başkanı 1068 oy alan Recep Bölükbaşı oldu. Diğer adaylardan Mesut Mestan 691 oy, Avukat Cüneyt Özkan 281 oy alırken, 13 oy geçersiz sayıldı. Böylece Mesut Mestan altıncı kez girdiği başkanlık yarışından yine eli boş olarak çıktı.
Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, genel kurulun başlaması için yeterli çoğunluğun olduğunu belirterek oturumu açtı. Üç başkan adayının ortak listesiyle Kongrenin Divan Başkan Şükrü Akyollu, Yalçın Aras, Serkan Subaşı, Sedat Akgün ve avukat Jale Demir’den oluştu. Kulübün 24’ncü başkanının belli olacağı olağanüstü genel kurula oy kullanma hakkına 3 bin 768 üyeden 2 bin 200 üye hazirun listesine imza atarak başkanlık seçimi için oy kullandı.
FAALİYET RAPORU OKUNDU
Erkan Körüstan başkanlığındaki Bursaspor Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporunu yönetici İlyas Kocaefe okudu. Faaliyet raporunda 2013-14 Sezonu’nda hakem hataları ve TFF’nin verdiği cezaların bugünkü mali tabloda etkili olduğu belirtildi. Kulüp olarak yapılan araştırma sonucunda ligde kaybedilen 11 puan ile Türkiye Kupası’ndaki hakem hatalarının oluşturduğu maddi kaybın 20 milyon TL olduğu, takımın Türkiye Kupası’nda finali oynayamayınca Avrupa Kupalarına katılma şansını yitirdiği ifade edildi. 
28 FUTBOLCU GÖNDERİLDİ
Bursaspor'un sezona Hikmet Karaman ile hazırlandığı 17 futbolcunun sözleşmesinin fesh edildiği, 11'inin çeşitli kulüplere kiralandığı hatırlatıldı. Enes Ünal ile sözleşme yapılırken, Frey, Taiwo, Civelli, Şamil Çinaz, Yasin Pehlivan ve Colin Kazım transfer edildiği, UEFA Avrupa Ligi’nde FK Vojvodina’ya elenmenin ardından Hikmet Karaman’ın gönderilerek yerine Christoph Daum’un getirildiği vurgulandı. Pablo Martin Batalla’nın bilinmeyen bir nedenle ülkesine gittiği, devre arasında Tuncay Şanlı, Tunay Acar, Musa Çağıran, Murat Yıldırım ve Hakan Aslantaş gibi futbolcularla ilişkinin sonlandırıldığı, Torku Konya yenilgisinin ardından Daum ile yolların ayrıldığı, sezona İrfan Buz’un görev getirdiği kaydedildi.
9 MAÇ SEYİRCİSİZ
Geride bırakılan sezonda taraftarın saha olayları ve küfürlü tezahüratları nedeniyle 9 maç seyircisiz oynama cezası ile birlikte 1 milyon 924 bin bira para cezası aldığı, seyircisiz oynama cezası verilen 3 maçın ise yeni sezona sarktığı belirtildi.
BORÇ 154 MİLYON TL
Bursaspor Kulübü’nün okunan mali bilançosunda ise kısa vadeli borçların 67 milyon 219 bin 753, uzun vadeli borçların 99 milyon 360 bin 23 TL, öz sermayenin ise eksi 11 milyon 909 bin 394 lira olduğu belirtilirken toplam borcun 154 milyon 670 bin 392 TL olduğu belirtildi.
43 MİLYON AÇIK 
Bursaspor'un 17 Haziran 2013 ile 30 Nisan 2014 dönemine ait gelirler toplamının 70 milyon 37 bin 167 lira olarak gösterilirken, giderler toplamı 113 milyon 292 bin 634 lira olarak belirlendi. Buna göre oluşan 43 milyon 255 bin 467 lira gider fazlalığı bulunuyor.
Uzun vadeli borçlar kapsamında 2017 yılı sonuna kadar ödenecek 3 milyon 247 bin taksitlendirilmiş vergi borcu ile futbolculara yeni sezon için ödenecek garanti ücretlerin 38 milyon784 bin 280 lira yer aldı.
AİDAT ÖDEMEYEN 89 ÜYENİN ÜYELİĞİ SİLİNDİ
Yönetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından üyelerden Aydın Çoközler, Ömer Keskin, Çetin Tezyapar, Serkan Çalışkan, Mustafa Ermiş konuşma yaptı. Serkan Çalışkan’ın çift üyeliklerin genel kurulda işi yok demesinin ardından tribünlerde gerginlik yaşandı. Erkan Körüstan ve yönetimi protesto edildi. Ardından denetleme kurulu oy çokluğu ile ibra edildi. 2 seçimde aidatlarını ödemeyen 89 üye genel kurul kararı ile üyelikleri düşürüldü. Daha sonra yeni seçilecek yönetim kuruluna borçlanma yetkisi verildi. Bursaspor’un tahmini bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Divan Kurulu başkan adaylarının konuşma yapması için kura çekilişi yapmak istedi. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya kura çekimini yaptı. Ancak Recep Bölükbaşı en son konuşmak isteyince tartışmalar büyüdü. Ardından başkan adayları yerlerine döndü.
Seçimlerde ilk konuşmayı yapan Mesut Mestan, Taban birlikleri ve taraftarlar derneklerinin destekleriyle başkanlığa aday olduğunu, yarım bıraktıkları işlerin bulunduğunu ifade etti. Mestan, "Kulübün belirli borçları var. Onlardan korkmamalıyız. Borçlardan korkarsak bir şey yapamayız. İstanbul takımları kadar cesaretli olmalıyız. Kutsal görevi bize verirseniz, hedefimiz büyük Bursaspor taraftarına yakışan başkan olmaktır" dedi. 
Başkanlığı aday olan avukat Cüneyt Özkan, gerçek Bursasporlu olmayanları disiplin kuruluna sevk ederek, temizleyeceklerini bağımsız Bursaspor mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederken, "300 bin euroluk Aydın’ı 900 bin euro'ya almayacağız. Kulübün parasını çarçur etmeyeceğiz. Ucu kime dokunursa dokunsun, çift üyeliklere son vereceğiz. Taraftarımıza gereken önemi vereceğiz" diye konuştu.
"KAZANDIRDIKLARIMIZ 1 YILDA YOK EDİLDİ"
Recep Bölükbaşı ise, Bursaspor genel kurulunun 'Şov yeri' olmadığını, başkan olmayı istemediğini bildirirken, "Bursaspor’u şampiyon yapan bir başkanı ve yönetimini şikayet edip hapise düşmesine neden olan kişinin başkan adayı olmasını tasvip etmiyorum. Benim çiftliğim yok, tarlam var. Bursaspor aşkından geldim. Çalışacağım. 7 aday çıktı camia bölündü. Çift üyeliklerin atılması onaylandı ama uygulanmadı. Seçilirsem onları sileceğim. 7-8 yılda yaptığımız 1 yılda yerlere indi. Bursaspor’a siyaset girmesin. Ben son dakikada başkanımızın kemiklerini sızlamaması için aday oldum. Avrupa liglerinde mücadele edecek ve ligde ilk 3 içersinde olacağız" dedi
Toplam 10 sandıkta yapılan oy kullanma işlemi saat 22.50’de sona erdi. Sayım işlemleri ise 23.05’de başladı. Bursaspor’un 24’ncü başkanı olan Recep Bölükbaşı üyelere yaptığı konuşmada gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.
DERVİR TESLİM TÖRENİ BUGÜN
Bursaspor Kulübü’nün 24’ncü başkanlığına seçilen Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu bugün saat 13.00’de Özlüce Tesisleri’nde devir teslim törenine katılacak ve görevi Erkan Körüstan’dan teslim alacak. Recep Bölükbaşı’nın yönetim kurulu asil listesi şöyle:
"Nihat Sapan, Hasan Gülayan, Nejat Çölek, İlyas Acar, Recep Güzeldağ, Yahya Bahadır, Abdülkadir Özgörüş, Enver Kumova, Sadettin Garip, Ali Turan, Sezer Sezgin, Ali Büyükkurt, Alper Tunga Çevik, Nihat Akınoğlu"

CE,EK,ST(FK/AÖ) FOTOĞRAF