BURSASPOR’un Arjantinli savunma oyuncusu Renato Civelli, Bursaspor TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. Pazartesi günü deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçına değinen Renato Civelli, "Çok önemli bir maça çıkacağız. Ligin önemli takımlarından birisi ile karşılaşacağız. Hedefimiz doğrultusunda ligin ilk yarısında kalan son 3 maçtaki 9 puana adayız" dedi.
Takımın durumu hakkında da konuşan Civelli şunları söyledi:
"Sezon başında beklentilerimiz çok farklıydı. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımızı düşünürken UEFA Avrupa Ligi’nden elendik. Futbol anlamında da istediğimiz seviyeye ulaşamadık ama belli bir yolda ilerliyoruz. Tabii istediklerimize ulaşmak istiyorsak çok daha üst düzeyde futbol oynamalıyız. Sezon başında kulübün hedefi ligi ilk 3 içinde bitirebilmekti. Yeterince puan kaybettik. Eğer hedefimize ulaşmak istiyorsak kalan 3 maçımızda da 9 puana adayız. Biraz önce de ifade ettiğim gibi futbolumuzu olduğumuz yerden çok daha üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor."
GOL TAKIMIN SORUNU
"Gol, bütün takımın oyununun sonucudur. Takım iyi olmadığı zaman sonuca gitme konusunda da sıkıntılar yaşanır. Bu sorunun takımın genel bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Ön tarafta oynayan oyuncuların performansları ile alakalı bir durum olarak görmüyorum. Sonuçta iyi oynadığınız zaman gol yemeniz de zorlaşır. Takım olarak forvette ve savunma da problemlerimiz var bunu aşmak için çok çalışıyoruz. Gol yollarında savunma oyuncuları olarak bizim de katkıda bulunmamız gerekiyor. Duran toplar ve yüksek toplar olsun bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı golle bugüne kadar çok fazla süsleyemedik ama antrenmanlarda bu sorunu çözmek için çalışıyoruz."
NİCE GENÇLERLE OYNUYOR
"Nice takımının bu sezon 7-8 tane ilk 11’de oynayan futbolcusu sakatlık sorunu yaşıyor. Bu nedenle genç oyunculara yöneldiler. Kulüpler zor durumda kaldıkları zaman kaybettikleri oyuncuları ararlar ama ben eski takımımı düşünmekten çok Bursaspor’un durumu için kafa yoruyorum."
HAKEMLERLE KONUŞUYORUM
"Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben agresif bir futbolcu değilim. İri bir cüsseye sahip olduğum için yaptığım hareketler dikkat çekiyor. Açıkçası ben Türk hakemlerin iyi derecede İngilizce konuşabileceklerini düşünmüyordum. Kendileri ile iletişim halindeyim. Hakemler ile konuşmak çoğu zaman iyidir. Pozisyon hakkında size açıklamalarda bulunur ve içinizi rahatlatırlar. Maçın o anki tansiyonundan uzaklaşmanızı sağlarlar."
Taraftarlara mesajın var mı? Sorusuna Civelli, "Çok fazla mesaj vermek istemiyorum. Açıkçası ben taraftarlara saha içinde oynadığım oyun ile mesaj vermeyi tercih ediyorum" dedi.