– BURSASPORLU Ferhat Kiraz, Bursaspor TV’de ilk yarıyı değerlendirirken geride kalan 17 haftayı beklentilerin gerisinde tamamladıklarını söyledi.
"SKOR ANLAMINDA SIKINTI YAŞADIK"
Puan cetvelinde daha iyi yerlerde olmaları gerektiğini, genel anlamanda iyi mücadeleler ortaya koyduklarını vurgulayan Ferhat, sezona yeni yönetim, teknik direktör ve futbolcularla başladıklarını hatırlatırken şunları söyledi:
"Çok fazla direnç gösterip iyi oynadığımız maçlarda oldu ama skor anlamında sıkıntı yaşadık. Özelikle Gaziantepspor deplasmanında maçın başında yakaladığımız pozisyonlardan 1 tanesini gole çevirseydik, çok farklı olurdu. Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarındaki beraberlikler bizi üzdü. Gaziantep’te iyi oynadık. İyi savunma yapıp, iyi pozisyonlar bulduk. Bir türlü topu kaleye atamadık. Hücum olarak başarısız olduk."
"DAHA İYİ PAS YAPIYORDUK"
Yeşil beyazlı takımın geçen sezon oynadığı futbolla bu sezon ortaya koyduğu futbolu da karşılaştıran Ferhat, şöyle devam etti:
"Bursa’ya geldiğim zaman, çok oturmuş ve istikrarlı bir kadro vardı. Giden arkadaşlarımız ve yeni gelen arkadaşlarımızın farklı oyun tarzları var. Geçen sezon biz çok iyi pas yapıyorduk. En azından bu sezon ki kadar enerji sarf etmemize gerek kalmıyordu. Bize sadece hücum koşuları yapmak kalıyordu. Bu sezona baktığımızda pas anlamında daha iyi olmamız gerekiyor, diye düşünüyorum. Buna şu oyuncularımızdan kaynaklanıyor, demek olmaz. Benim de yaptığım hatalar var. Herkesin saha içinde pas sirkülasyonuna katkı yapması gerekiyor. Bu sistemde de oynanması gerektiği gibi birkaç maç oynadık. Belki birkaç maçtan daha fazla oynadık. Bugün biz kendi aramızda konuştuğumuzda blok halinde defans ve hücum yaparsak sonuca gideceğimizi düşünüyorduk. Bunu da iyi yaptık. Maçın başındaki pozisyonları gole çevirebilseydik, biz galibiyetle dönebilirdik. Gaziantep’te kendimize çok güveniyorduk. Geçen sezon ile bu sezona karşılaştırmak gerekirse geçen sezon gerçekten daha iyi pas yapıyorduk."
"YENİ BİR KİMLİK ARAMAK ZORUNDA KALDIK"
Bursaspor'da oyun sisteminin bugüne kadar Arjantinli yıldız oyuncu Pablo Batalla üzerine kurulduğunu de ifade eden Ferhat, bu konuda şöyle konuştu:
"Baktığımızda Bursaspor için çok önemli bir oyuncuyu kaybettik. Bunu da söylemeden edemeyeceğim. Bursaspor’da Pablo Martin Batalla varsa, sistem onun üzerine kurulur. Ona göre kurulmuş bir sistem vardı. Konulara çok girmek istemiyorum. Nedir? Ne değildir? Haklıdır, haksızdır buna karar verecek kişi ben değilim. Batalla’nın bizim açımızdan olan önemine bakınca kendimize yeni bir kimlik aramak zorunda kaldık. Ama baktığımız zaman istenilen galibiyetler alınamamış olabilir 8 maçtır mağlup olmadık. Ortada saygı duyulması gereken bir mücadele var. Gerçekten bu takımın başarısını isteyen ve terinin son damlasına kadar mücadele edecek futbolcular hala buradalar. Ama Batalla’nın Bursa’ya verdikleri ve taraftarlar ile arasındaki ilişki gerçekten saygıyı hak ediyordu. Büyük bir futbolcuydu. Kendi açımdan da büyük bir asist oyuncusunu kaybettim. Şimdiki takımda da yeni bir sistem ve oyun anlayışı var. Herkes elinden geleni yapıyor. Zannediyorum birkaç takviye olacak. Amacımız kesinlikle ilk yarıdaki oyunumuzun üstüne çıkıp Avrupa kupaları hedefini sürdürmek. Şuan hak etmediğimiz bu sıralamadan bir önce kurtulup üst sıralara tırmanmak. Ben bunu yapacağımıza inanıyorum. Bu konuda kendime, takım arkadaşlarıma ve camiaya yürekten inanıyorum."
"OZAN’IN SAKATLIĞINA ÇOK ÜZÜLDÜM"
Ozan İpek’in sezon başında yaşamış olduğu sakatlığın ardından sol kanat mevkiinde yalnız kaldığının hatırlatılması üzerine Ferhat, şöyle dedi:
"Öncelikle kesinlikle ben insani değerlerin futboldan çok daha önde geldiğini düşünüyorum. Geçen sezon Ozan’ın gitmesinden sonra forma şansı buldum. Bu benim açımdan avantaj olabilir. Ozan açısından ise dezavantaj olabilir. İnsani değerler açısından bakarsak yaşamış olduğu sakatlığa en az kendisi kadar üzüldüm. Çünkü Türk futbolunda çok daha iyi yerlerde olması gereken ve saygıyı hak eden bir oyuncu. İnşallah bir daha böyle bir sakatlık yaşatmaz. Bursaspor’a neler verdiklerini ve verebileceklerini herkes biliyor. İnşallah en kısa zamanda kendisini toparlayıp takıma faydalı olacaktır. Futbolda rekabet önemlidir. Performansı yukarılara çıkartır. Ben her zaman performansımı en üst düzeyde tutmak için çalışıyorum."