BURSASPOR’UN Spor Toto Süper Ligi’nde gol atan en genç oyuncusu olan Enes Ünal, Fenerbahçe yenilgisini unuttuklarını belirtti, "Mağlubiyeti telafi edeceğimizden hiç şüphemiz yok" dedi.
Galatasaray ve Kayserispor karşılaşmalarında fileleri 2 kez havalandıran 16 yaşındaki Enes, antrenmandan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fikstür gereği sürekli zorlu serilerin birbirini takip ettiğine dikkat çeken Enes, bu konuda şus değerlendirmeyi yaptı:
"HER MAÇ ÖZEL"
"Bursaspor olarak Sivasspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor serisi başlıyor. Ancak biz maçları birlikte değil tek tek düşünüyoruz. Özellikle son dakika golüyle yenildiğimiz Fenerbahçe karşılaşmasına gerçekten çok iyi hazırlandık. Çok iyi mücadele ettiğimizi de düşünüyorum. Ama sonuç istenildiği gibi olmadı. Bu yenilgiyi takım olarak ileriki maçlarda telafi edeceğimizden hiç şüphemiz yok."
SİVAS MAÇI ÖNEMLİ
Cumartesi günü deplasmanda son haftalarda çıkış yakalayan Sivasspor ile mücadele edeceklerini hatırlatan Enes, "Taraftarımızı mutlu edecek bir sonuç alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Bursaspor ile Sivasspor arasındaki maçlar bugüne kadar sürekli büyük çekişmelere sahne olmuştu. Yine olacak" diye konuştu. "Futbolculuk yaşamının ilk adımlarını atıyorum diyebilirim. "Futbolculuk yaşamının ilk adımlarını atıyorum" diye açıklamasını sürdürens Enes, şöyle devam etti:
"ÖZEL ÇALIŞMA YAPIYORUM"
"Teknik direktörümüz Daum ve yardımcıları, benim ile her antrenmandan sonra özel olarak çalıştırıyorlar. Ben de takımın ve taraftarların beklentilerinin farkındayım. Bu nedenle üzerimde bir sorumluluk duyuyorum. Bu çalışmaların ise bana büyük katkı sağladığını düşünüyorum. İlk antrenmana çıkan Enes'le bugünkü Enes arasında çok fark var. En azından kendimi daha kuvvetli hissediyorum. Önümüzdeki günlerde çok daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum."
BABAM UYARIYOR
Babasının eski futbolcu olduğunu, Bursaspor’un kaptanı olduğunu hatırlatan Enes, "Bana oynadığım futbol ve oyunla ilgili olarak yorum yapmıyor. Gözle görülür bir hatam olduğunda bunu bir daha tekrarlamamam için uyarılarda bulunuyor. Daha çok saha dışında nasıl davranmam gerektiği yönünde uyarıları oluyor. Ben de onları can kulağı ile dinleyip söylediklerini uygulamaya çalışıyorum" dedi.
TARAFTAR SAHİP ÇIKTI
Bursaspor formasını 12 yaşından bu yana giydiğini, taraftarlarının kendisini çok kısa sürede kabul edip bağrına bastığını söyleyen Enes, "O nedenle görev aldığım her bölümde en iyisini yapabilmek için herşeyimi ortaya koymaya çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde, haftalarda daha iyi olacağıma inanıyorum" diye konuştu. Oynamak için kendisini hazır hissettiğini söyleyen Enes, sözlerini şöyle sürdürdü:
"ZAMANIM OLDUĞUNU BİLİYORUM"
"Herkesin söylediği gibi benim fiziksel gelişmem, 18 yaşında tamamlanacak. Takım için zamanım olduğuru biliyorum. Maçlarda üzerimde pek baskı hissetmiyorum. Verebileceğimin en iyisini vermeye çalışıyorum. Ama Kayserispor karşılaşmasında üst üste iki top kaybedince o an bir baskı hissettim. Ama Tuncay Şanlı ağabeyimin uyarısıyla baskıdan kısa sürede kurtuldum."
Son olarak taraftarlarına seslenen Enes, "Kötü gidişat sonrasında üst üste 3 maçımızı kazandık ve yukarı sıralara doğru yükseldik. Bu çıkış yeniden başlayacak. Biz buna inanıyoruz. Onlar da buna inanıp bize destek olsunlar" dedi.