BURSASPOR'un Arjantinli futbolcusu Belluschi ve Şener kulübün resmi televizyonunda ilk yarıyı değerlendirdi.
"Sezona planladığımız gibi başlayamadık" diyerek sözlerine başlayan Belluschi, "Avrupa'nın dışında kaldık ve bu bizim için yaraydı. İnişli çıkışlı dönemlerimiz oldu. Son döneme baktığımız zaman hocamızın istediği oyunu ortaya koyduğumuzu görebiliriz. Bu da sonuçlara yansıyor. Puan tablosunda da daha üst sıralara yükselmeye başladık" şeklinde konuştu.
"ÇALIŞMALARIMIZ MEYVE VERİYOR"
Teknik direktör değişikliğini de değerlendiren Belluschi, "Bu kadar erken teknik direktör değiştirip takımdan verim beklemek zordur. Ama çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Sahada her zaman pozitif olduk. İyiye gittiğimizi görüyoruz ve bu bizi gerçekten motive ediyor" dedi.
"GOL İŞİ TAKIM İŞİDİR"
Belluschi sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gol işini bir oyuncuya ya da bir bölgeye yakın oynayan oyunculara yüklememiz yanlış olabilir. Gol işi takım işidir. Bizim daha iyi götürmemiz gerekiyordu. Bunlar bir arada olan dinamikler. Takım içinde ileriye daha fazla destek olarak, gol sayımızı artırabiliriz. Daha iyi olmak için çalışıyoruz."
"AĞRILARIM OLUYORDU"
Kendi performansını da değerlendiren Belluschi, "Bir sakatlık yaşadım. Ondan sonra ritmimi bulmam zor oldu. Döndüğüm zaman da o bölgede ağrılarım oluyordu. Sezonun ilk bölümünde yüzde yüz olarak sahaya rahat çıktığım maç sayısı 2 ya da 3 olduğunu söyleyebilirim. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bu dönem yaşadığım sakatlıklardan aldığım pozitif etki, her oynamadığımda futbolu ne kadar özlediğimi anladım. Sahaya her döndüğümde motivasyonla oynuyorum" dedi.
"DAHA ÖZGÜRÜM"
"Son dönemde daha özgür olduğumu düşünüyorum" diyen Arjantinli yıldız, "Bu şekilde yeteneklerimi ortaya koyabiliyorum. Kaleye daha yakın oluyorum. Burada oynamaktan zevk alıyorum. Takıma da katkı verebiliyorsam ne mutlu. Bu yolun sonu yok çalışmaya devam ediyorum" diye konuştu.
"KUPA ÇOK ÖNEMLİ"
İkinci yarı ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Belluschi sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni gelecek arkadaşlarımızın biran önce takıma alışmasını diliyoruz. Kendilerini en rahat şekilde ifade edebilmeleri için onlara rahat ortam sağlamalıyız. Bizim beklentimiz daha ileriye giderek takımımızı ligdeki sıralamasında hedeflediğimiz yere götürebilmek. Kupa da bizim için çok önemli. Orada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İkinci devre ile alakalı beklentimiz bu."
ŞENER: "ÜST SIRALARDAN KOPMADIK"
Bursasporlu Şener ise ilk yarıyla ilgili şunları söyledi:
"İyi bir başlangıç yapamadık. UEFA'da elendik. Teknik direktör değişti. Yeni teknik direktör geldi. Alışma süreci vardı. Zorlu bir süreçten geçtik. UEFA'dan elenmemiz ve gelen tepkiler bizi etkiledi. Ama toparlanmayı bildik. Kötü gidişimiz oldu. İlk yarı sonuçları tatmin etmedi belki ama neticesinde iyi bir puan topladık. Üst sıralardan kopmadık. Önümüzde zorlu bir süreç var. Üst üste maçlarımız var. İlk yarı çok iyi değil ama çok kötü de değil. İnşallah ikinci yarı daha iyi oluruz."
"TAKIMA VERDİĞİNİZ KATKI ÖNEMLİ"
Performansını değerlendiren Şener şunları söyledi:
"Futboluların inişli çıkışlı dönemleri olabiliyor. Zaman zaman Basser oynadı. Bizim takıma verdiğimiz katkı önemli. Biz Basser'le çok iyi anlaşıyoruz. O da ben de oynasam farketmez. Çok güzel bir çekişme var. Şu an ben formayı aldım. Bu işler nasip. Takıma daha fazla katkı vermek istiyorum. Benim belki özelliğimdir, atağa katkı vermek bana zevk veriyor. Olumlu şeyler beni etkiliyor. Atak futbolu seviyorum. Üst düzey şekilde oynamak ve kendimi göstermek istiyorum. Bursaspor forması için ter dökeceğiz. Bizim performansımız bireysel olarak da çok önemli. İnşallah takım için elimizden gelenin en iyisini yaparız." EK(CE/AÖ)