BURSASPOR yönetim kurulu, resmi internet sitesinden yazılı açıklamada bulundu.
Yapılan açıklama şöyle:
"2 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada taraftarlarımızın maç boyunca takımımıza verdiği destek, Bursasporumuz'un ne denli büyük bir camia olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ancak, hakemin verdiği yanlış kararlar maçı gölgelemiş ve Bursasporumuz'un sahada hak ettiği sonucu almasını açık bir şekilde engellemiştir.
İki hafta önce sahamızda oynadığımız ve 2-0 kazandığımız Kayserispor maçının ardından, özellikle spor programlarında yapılan yorumlarda, takımımızın bu maçı haksız şekilde kazandığı yolunda bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Ayrıca, oyuncumuz Civelli'ye yönelik maksatlı ve ağır eleştiriler sonrasında, iki hafta üst üste aleyhimize bariz hakem hatalarının oluşması, son derece mânidar ve dikkat çekicidir.
Geçen hafta Konya'da verilmeyen penaltımız ve ardından Fenerbahçe maçında aleyhimize verilen onlarca haksız kararla birlikte, özellikle uzatma dakikalarında yediğimiz gol öncesi Civelli'ye çalınan faul ve gösterilen kart, hem maçı kaybetmemize, hem de bu oyuncumuzun cezalı duruma düşmesine sebep olmuştur. Bursaspor camiası olarak, üst üste gerçekleşen bu hakem kararlarından son derece rahatsızlık duymaktayız. Unutulmamalıdır ki, Bursaspor Kulübü, futbolun adaletinin yeniden tesis edilmesinde başrolü oynamış 'Şampiyon' bir kulüptür.
Bundan sonraki haftalarda hakemlerin maçlarımızı daha dikkatli ve adil biçimde yönetmelerini bekliyor, aksi halde haklarımızı daha yüksek sesle savunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu denli açık ve rahatsız edici kararlara karşın, taraftarlarımızın maç sırasında ve sonrasında göstermiş oldukları olgun tavır ve centilmen tutumla ilgili mesajın da doğru okunması gerektiğini tavsiye ederiz." EK(CE/AÖ)