BURSASPOR Kulübü'nün mevcut tüzüğünde değişikliğe gidilmesi kararının ardından Bağımsız Bursaspor Tüzük Platformu tarafından hazırlanan tüzük taslağı tanıtım toplantısı Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Kent Konseyi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bursaspor ikinci başkanı Rıdvan Şen, Bursaspor Kulübü Başkan Danışmanı Alpay Şar, Tüzük Platformu üyeleri ve taraftarlar katıldı.
Tüzükte yapılacak değişiklikler ile ilgili bilgi verilen toplantıda platform sözcüsü olarak konuşma yapan Ömer Keskin, "Bursaspor tüzüğünde günü yakalayamayan maddeleri farkedince harekete geçtik. Taraftarlık taraf olmak kadar üzerine katkı koyabilmektir. Çözüm önerilerini sunmamız gerekiyor. Bu tüzük taslağının önümüzde durma nedeni bu. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı'nın vefatı ardından kongre yapıldı. Tüzükte iki farklı madde aynı durumu iki farklı şekilde izah ediyor. Maalesef zaman zaman ufak tefek değişiklere uğrayan tüzüğümüz kırk yamalı bohçaya dönmüştür. Herkesin görüşü alınarak tüzük çalışması şekillendirilmelidir. Amacımız bir fitili ateşlemek. Şampiyon olmuş bir kulüpten bahsediyorsak özgün ve bizi anlatan, ihtiyaçlara cevap veren bir tüzükten başlayarak kurumsal başarıyı yakalamamız gerekir" diye konuştu.
Mart 2013'te mevcut tüzüğün incelenmesiyle tüzük taslağı çalışmalarına başladıklarını ifade eden platform üyeleri, bu süreçte yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli kulüplerin tüzüklerinin incelendiğini, Bursaspor camiasında önde gelen isimlerle toplantılar yaptıklarını daha sonra da tüzük şablonu çalışmalarına başladıklarını ifade etti. 100 maddelik taslağın 75 maddeye kadar düşürüldüğü belirtildi. Tüzük taslağının www.tuzuk.org ve www.bursasportuzuk.org isimli internet siteleri üzerinden yayınlanacağı, her madde için ayrı ayrı görüş bildirilebileceği ve taslağın değiştirilmesi veya yeni maddelerin eklenmesi için katkıda bulunulabileceği ifade edildi.