BURSASPOR'un yeni transferleri Caja, Taşkın ve Onurcan Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen törende kendilerini yeşil beyazlı renklere bağlayan sözleşmeleri imzalarken Serdar Aziz, sözleşmesini uzattı.
Üç futbulcunun imza atma törenine yönetim kurulu üyeleri Ali Ay, İlyas Kocaefe, Necdet Ertaş ve Adem Sakarya katıldı. Yönetici Ali Ay, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Caja'yı Çin takımından 6 aylık satın alma opsiyonlu transfer ettik. Kendisini ispat edeceğine inanıyoruz. Caja inşallah burada uzun seneler oynar ve burası son takımı olur. Kiralama yapmamızın sebebi de transfer politikamız. Taşkın ve Onurcan, çeşitli kademelerde milli olmuş arkadaşlarımız. Onlar için de bizim için de en iyisi neyse o olsun ve Bursaspor için hayırlı olsun."
Bir gazetecinin, "Caja transferinin maliyeti nedir?" sorusuna Ay, "Bu tip konuları divanda açıklıyoruz. Herşeyimiz şeffaf. Tüm rakamları divanda göreceksiniz. Başkanımız ve yönetim kurulu olarak Bursaspor'un bir kuruşunu dahi düşünüyoruz. Bulduğumuz futbolcuları teknik heyetin istekleri doğrultusunda aldık" dedi:
Brezilyalı Caja, Bursaspor'a yaşamak için transfer olduğunu belirtirken şunları söyledi:
"Taraftarlar harikaydı. Bunu görmek beni mutlu etti. Takımımız oturma yolunda olan bir takım. Elimden gelen katkıyı göstermek istiyorum. Sezonun geri kalanında iyi işler başaracağız. Fernandao da tam bir takım oyuncusu. Uyumumuzla birlikte çok fazla gol atıp katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisi çok önemli bir isim. Bir takımda uzun süre kalmamak benim tercihim değil ve hoşuma gitmiyor. Ülkemden ilk çıktığımda Arabistan'dan bir takımla anlaşmıştım ve oradan ödemeler nedeniyle ayrılmıştım. Diğer kulüplerden de buna benzer sebeplerden ayrıldım. Hocamızın sistemi ve takımın oyunu hoşuma gitti. Katkı verebileceğimi düşünüyorum.Burada şampiyonluklar yaşamak istiyorum."
Gaziantepspor'da sözleşmesini fesh eden ve ardından Bursaspor'la anlaşan Taşkın ise, "Bursaspor gibi büyük bir takıma geldik. Taraftarlar müthiş. Stat müthiş. Burada oynamak benim için gurur verici. İnşallah iki taraf için de hayırlı olur" diye konuştu.
Genç kaleci Onurcan ise, "Böyle büyük bir camiaya geldiğim için mutluyum. Hedeflerim var. İnşallah iki taraf için de hayırlısı olur" dedi.
BAŞKAN KÖRÜSTAN: 'SERDAR AZİZ'İN SEZLEŞMESİNİ UZATTIK"
Başkan Erkan Körüstan, imza töreninden sonra açıklamalarda bulunurken, "Son zamanlarda Serdar Aziz ile ilgili ısrar vardı. Serdar'ı satmıyoruz, demiştik. Serdar'la tekrar konuştuk ve sözleşmesini 2018 sonuna kadar uzattık" diye konuştu. Başkan Körüstan, Arjantinli Batalla konusunda da, "Batalla bizim futbolcumuz. Biz sorunları çözmek için dönmesini bekliyoruz. Takımda oynatmak teknik direktör yetkisindedir ona karışamayız. Sorunları çözmemiz lazım. Ona ulaşamıyoruz" diye konuştu. Sercan Yıldırım konusuna da değinen Başkan Körüstan, şunları söyledi:
"Sercan Bursaspor'un yetiştirdiği iyi bir futbolcu. Eğer bonservis sorunun çözerse anlaşabiliriz. Transfer çalışmalarımız sürüyor. Ben gençlere yatırım yapmayı seven bir kişiyim. Gençler olduğu sürece bunların transferine devam edebiliriz. Başka transferler de olabilir. Çok enteresan şeyler olabilir. Boşa çıkan futbolcular oluyor. Musa Çağıran'la Kardemir Karabükspor dışında başka takımlar da ilgileniyor."
Genel Direktör Ayhan Barışıcı'nın istifasıyla ilgili de konuşan Başkan Körüstan, şöyle devam etti:
"Barışıcı benim çok değer verdiğim biri. Aile dostum. Bilgisinden çok faydalandığımız bir kişi. Ben ona çok büyük haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. Haksız yere eleştirildi. Sağlık açısından da ben endişe duymaya başlamıştım. Bursaspor'a uzun yıllar hizmet etmiş bir kişidir. Teşekkür ettik ama onunla ayrılmam söz konusu olamaz. Resmi olarak görev yapmasa da fikrini alacağımız bir kişi."
SERDAR AZİZ: "BURADA BIRAKMAK İSTİYORUM"
Sezleşmesini uzatan Serdar Aziz ise şunları söyledi:
"2017'ye kadar sözleşmem vardı. Başkanımızla oturup konuştuk. Üzerimde emekleri olan insanlar. 1 yıl daha sözleşmemi uzattım. İnşallah uzun yıllar Bursaspor'da kalıcı olurum. Sonuna kadar Bursaspor'da oynamak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."