BURSASPOR'da teknik direktör Christoph Daum'un yardımcılığını yürüten Belçikalı antrenör Rudi Verkempinck, kulübün dergisine yaptığı açıklamada, "Daum, ancak Mourinho ile kıyaslayabileceğimiz, o çalışma standartları ve kaliteye sahip bir kişi" dedi.
Daha önce Christoph Daum ile Club Brugge'da çalıştığını hatırlatan Verkempinck, "Daum, benimle devam etme kararı aldı. Daha sonrasında ilişkilerimiz hep profesyonel olarak iyiydi. Saha içinde çok iyi anlaşıyorduk. İnsani ilişkilerimiz de çok gelişti. Bu bağ çok sık yakalanan bir şey değil. Club Brugge'den ayrıldıktan sonra takımla devam ettim bir süre daha. Fakat Daum bir yere giderse ben tekrar onunla çalışabileceğimi hissediyordum" diye konuştu. Rudi Verkempinck, daha sonra şöyle devam etti:
"SADECE DAUM'UN ASİSTANLIĞINI YAPARIM"
"Kariyerime bakıldığında birçok yerde teknik direktör olarak çalıştım. Ama şunu söyleyebilirim ki ben yalnızca Daum'un asistanlığını yaparım. Çünkü bu güne kadar gördüklerimin en iyisi. Bence dünya standartlarında olan, Mourinho ile kıyaslayabileceğimiz, o çalışma standartları ve kaliteye sahip bir adamdan bahsediyorum. Ama burada tabii ki herkesin nasıl bir hoca ile çalıştığının farkında olup olmadıklarından emin değilim. Şunu söyleyebilirim ki, insanlar gerçekten bir şeyler elinden kaçtıktan sonra değerini anlıyorlar."
"DAUM'DAN YAKINIYORLARDI"
Futbolcuların o dönemde Daum'dan yakındığını belirten Verkempinck, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Futbolcular, Daum ordayken çok yakınıyorlardı. Çok fazla ve uzun süren toplantılar yapıyoruz. Antrenmanlarımız ağır. Ama Daum gittikten sonra dünya çapında ismi olan bir hoca geldi. Futbolcular, (Biz çok çalışıyorduk ama, gerçekten iyi çalışıyormuşuz) dediler. Bazen sağlığınız yerindedir ama onun değerini anlamanız için hastalanmanız gerekir ya, Daum'un kulüpteki durumu da tam olarak böyleydi. Ama beraber çok başarılı olduk orada. Birinciliği az farkla kaçırdık. Daum geldiğinde takım gerçekten çok kötü durumdaydı. Türkiye konusuna gelince; teknik direktörümüze teklifler vardı ama düşünmek istiyordu. Sıcak bakmıyordu."
"BURSASPOR KÖTÜYDÜ"
Belçikalı çalıştırıcı, "Biz göreve başladığıımızda Bursaspor gördüğümüz kadarıyla gerçekten kötüydü" derken de şunları söyledi:
"Testlerden de oyuncular kötü çıkıyordu. Müthiş güven kaybı vardı. Moraller çok bozuk, suratlar çok asıktı. Bunun için bayağı bir mesai harcadık diyebilirim. Bizim sırtımızı dayadığımız düşünce şuydu; bu oyuncular çalışmak istiyor. Bu oyuncular pozitif şeyler yapmak istiyorlar ve bunun için hazırlar. Bunun belli bir süre alacağının farkındaydık ama biz bu yola baş koyduk. Bugün geriye dönüp baktığımızda fiziksel olarak, mental olarak çok çok daha iyi yerlerde olduklarını söyleyebilirim. Gerçekten iyi bir oyuncu grubumuz var. Takım içinde de çok çalışkan, çok pozitif, çok profesyonel bir atmosfer var."
"SON VURUŞ KALİTESİ YÜKSELMELİ"
Takımın gol atabilme becerisini ve son vuruş kalitesini biraz daha yükseltmek gerektiğini vurgulayan Verkempinck, son olarak şöyle dedi:
"Çoğu zaman gol yemediğimiz dönemden de anlayabileceğimiz üzere iyi bir savunmamız var, iyi bir takım savunmamız var. Ama gol atabilme becerimizi, son vuruş kalitesini biraz daha yükseltebilirsek ben çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Şu an eksiklik olarak bunu söyleyebilirim. İlerde, ofansif taraftaki bitiricilik kabiliyetimizi geliştirmeliyiz. Ama benim her zaman felsefem şöyledir, her gün çok çalışmak zorundasınız. Bu sadece belli bir seviyeye gelmek için değildir. O seviyeye ulaştıktan sonra da onu korumak ve daha ileri götürebilmek için her gün çok çalışmanız gerekecektir. Dolayısıyla biz antrenörlerin görevi budur. Maçları analiz etmek, zayıf ve güçlü olduğumuz noktaları çıkartıp, zayıf olanların güçlenmesini ve güçlü olanların da kaybolmadan devamlılığını sağlamak için antrenmanlar koymak bizim görevimiz."