U17 Elit Ligin’de Bursasspor 34'üncü haftada, Dereağzı Tesisleri’nde Fenerbahçe’nin konuğu oldu. Yeşil beyazlılar, müsabakdan 0-0 eşitlikle ayrıldı ve puanını 78’e çıkararak Beşiktaş’ın önünde ikili averajla Türkiye Şampiyonu oldu.
Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’nde oynanan mücadeleyi Başkan Recep Bölükbaşı, teknik direktör Şenol Güneş ve antrenörler Tarkan Batgün ile İrfan Buz da takip etti.
Karşılaşmanın ilk devresinde her iki takım da neredeyse hiç pozisyona giremedi. İlk yarıyı golsüz eşitlikle kapattı. 52'nci dakikada yeşil beyazlılar kaleyi cepheden gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşu Mert kullandı kaleci son anda topa dokundu direğe çarpan top dışarıya çıktı. Karşılaşmanın diğer bölümleri orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
BAŞKAN BÖLÜKBAŞI: "HEDEFİMİZ HER ZAMAN KUPALARA OYNAYAN TAKIM OLMASI"
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı maç sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Her iki takımı da kutluyorum. Centilmence bir maç oldu. Hocalarımız bunun sözünü vermişlerdi. Çiçeği burnunda bir başkan olarak şampiyonluğu istediğimi söyledim. Onlar da sağolsunlar kupayı hediye ettiler. Şenol Güneş'le birlikte geldik. Heyecan içinde izledik. Bursa bunları hakediyor. Bunların olmaması için engel yok. Yeter ki isteyelim. Önemli olan iletişim, sabır. Bunların hepsi sonucu getiriyor. Bursaspor daha çok kupalara layık. Tarihinde çok güzel şeyler var. Bizim hedefimiz de Bursaspor'un her zaman kupalara oynayan bir takım olması."

EK(CE/AÖ)