DEPLASMANDA yarın konuk olacağı Trabzonspor'la ligde 75'inci kez karşılaşacak olan Bursaspor, 3 puan alarak üst sıralarla puan farkını açmamanın hesaplarını yapıyor.
38 YENİLGİSİ VAR
Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 74 lig maçının 38'ini Trabzonspor, 10’unu Bursaspor kazandı, 26 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor, 74 maçta 52 gol atarken kalesinde 109 gol gördü.
BATALLA TARİH YAZDI
İki ekip Tabzon’da 38'inci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 37 müsabakada Trabzonspor’un 24, Bursaspor’un ise 1 galibiyeti bulunuyor. Diğer 12 maçta ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Trabzonspor rakibine 62 gol atarken kalesinde 15 gol gördü.
Bursaspor, tarihinde ilk kez deplasmanda geçen sezon ligin ilk yarısında oynanan mücadelede Trabzonspor'u Batalla'nın golüyle 1-0 mağlup etti. Yeşil beyazlılar, Trabzonspor'u en son 2008-2009 sezonunda evinde 2-1 yenmiş, bundan sonra oynanan 3 karşılaşmada 1 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti.
DAPLASMANDA BAŞARILI
Bursaspor bu sezon sahasında oynadığı maçlarda istediği performansı yakalayamasa da, deplasmanda farklı bir görüntü ortaya koydu. Yeşil beyazlı ekip deplasmanda oynadığı 7 lig maçında 4 galibiyet, 3 mağlubiyet alırken, hiç berabere kalmadı. Bursaspor bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde de 8 gol gördü.
TRABZONSPOR 7 MAÇTIR EVİNDE KAYBETMİYOR
Öte yandan Trabzonspor ligde evinde oynadığı 7 maçta da kaybetmedi. Sahasında oynadığı son 3 maçtan da 3 puan çıkaran bordo mavili ekip oynadığı 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik aldı. Trabzonspor evinde oynadığı rakiplerine 13 gol atarken kalesinde sadece 2 gol gördü. Bursaspor ise ligde oynadığı son 3 maçında hiç kaybetmezken, 2 beraberlik 1 galibiyet aldı.
BASSER, KAZIM VE PİNTO YOK
Geçen hafta Gençlerbirliği ile oynanan lig maçında sakatlanan Basser, ile kart görerek cezalı duruma düşen Colin Kazım Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Kasığında ağrı olduğu bildirilen Sebastian Pinto`nun da Trabzonspor deplasmanında oynamayacağı açıklandı. ldirildi. 2 maçlık cezası sona eren Serdar Aziz ise bu maçta forma giyebilecek. ÖZKAHYA YÖNETECEK
Bursaspor'un yarın saat 20.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile oynayacağı müsabakayı Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Kemal Yılmaz yapacak. Müsabakanın 4.hakemi ise Alpaslan Dedeş. Karşılaşmada çizgi hakemi olarak görev yapacak isimler ise Hüseyin Sabancı ve Ali Zağlı. EK(CE/AÖ)