Emre KOŞAK/BURSA,()

Bursaspor Teknik Sorumlusu Ümit Şengül Gaziantepspor maçıyla ilgili şunları söyledi:



“Haftaiçi yaşadığımız ve ülkece üzüntüye boğulduğumuz Soma’da kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılarını paylaşarak, rahmetli olanların ailelerine sabırlar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Derin üzüntü içerisindeyiz. Ligin son maçıydı. Genelde futbolcuların konsantrasyon açısından sıkıntı yaşadığı maçlar oluyor. Maçın ilk devresinde bizim oyuncularımız için de bu geçerliydi. Devre arasından sonra yaptığımız konuşmalar ikinci devreye çok farklı hazırlanmamıza neden oldu. Çok gol pozisyonu ürettik. Maçı kazanmayı bildik. Oyuncu arkadaşlarımızı kutluyoruz. Önümüzdeki senenin hesabı yapılacak gelen yönetim tarafından. Önümüzdeki sezon Bursaspor tekrar UEFA kupası ve Şampiyonlar Ligi hedeflerini kovalamaya çalışacak.”



SERCAN YILDIRIM: “ŞANSSIZLIĞIM VARDI”



Bursasporlu Sercan maçla ilgili, “Öncelikle başımız sağolsun. Maça gelirsek, ilk yarı ortada geçen bir maçtı. İkinci yarı daha fazla seyir zevki yaşattığımızı düşünüyorum. Son maçlar zor oluyor. Hedefi olmayan iki takım karşı karşıya geldi. Onun rahatlığı da vardı. İnşallah yeni sezona iyi başlamak istiyoruz. Uzun zamandır şanssızlığım vardı. Gol son haftaya kısmetmiş. İyi çalışıp iyi yerlere gelmek istiyorum. Bursaspor’da başkan ve teknik direktör belirsiz olduğu için sonuçta birileri gelecek ve konuşup anlaşabiliriz de. Hayınlısı olsun” dedi.



Genç oyuncu Furkan Soyalp ise, “Güzel bir maç oldu. Öncelikle ülke olarak yastayız. Soma’da yaşananlardan dolayı üzgünüz. Bursaspor olarak başarılı değildik ama formaya yakışan bir mücadele verdik. Son maçta gençlerin şans bulduğu bir maçtı. Elimden geleni yaptım. Bu şekilde kendi özgüvenimiz geliyor” diye konuştu.



GAZİANTEPSPOR TEKNİK SORUMLUSU MURAT ŞAHİN: “İDDİASI OLMAYAN BİR MAÇTI”



Gaziantepspor Teknik Sorumlusu Bursaspor maçını değerlendirdi. Şahin, “Sezonun son maçıydı. İki tarf için de iddiası olmayan bir maçtı. İlk yarıda bizim, ikinci yarıda Bursaspor’un dahna çok pozisyonu vardı. Bu sezon geçen hafta bizim için bitmişti. Artık önümüze bakacağız” dedi.

MAÇ BAŞI ÜCRETLERİ SOMA'YA



Öte yandan Bursasporlu futbolcular, son haftada oynanan Gaziantepspor karşılaşmasının maç başı ücretlerini Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlama kararı aldı.

EK(FK/AÖ)