– BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig’in 17 haftalık ilk periyodunu değerlendirirken, "Transferlerle birlikte daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz" dedi.
Açıklamasına Bursaspor’a geliş süreciyle başlayan tecrübeli teknik adam, kendisine teklif yapıldığında tatilde olduğunu söyleyen Daum, şöyle devam etti:
"Bir kulüpte çalışmayı düşünmüyordum. Cuma günü bana telefon geldi. Bana, cumartesi günü Türkiye’de buluşup konuşabilir miyiz, diye sordular. Gelemeyeceğimi söyledim ve onları çağırdım. Bursaspor’u duyduğumda çok iyi bir takımdan bahsedebilirim. Kendim de şaşırmıştım. Taraftarları inanılmaz. Başka takımlarla geldiğimde çok zorluklar çekiyorduk. Vojvodina yenilgisi konusunda bilgim vardı. Antrenörünün değişmesiyle ilgili bir bilgim yoktu. Ve gerçekten şaşırmıştım. Anütrenörleriyle yollarını ayırdıklarını söylediler. Bursaspor’un avantajları anlatıldı. Murat Kuş arkadaşımız da orada çok iyi işler yapabileceğimizi anlattı. O görüşmelerden sonra karar verdim. Bursaspor’u tanıdığım için teklifi kabul ettim."
"PROBLEMLERİ GÖRDÜK"
Takıma geldiğinde problemleri gördüğünü belirten Daum, 3 gün sonra Eskişehirspor maçına çıktıklarını hatırlatırten şöyle konuştu:
"Takımı gördükten çok fazla geçmeden problemlerimizin nerede olduğunu gördük. Düzeltmemiz gereken noktaları gördük. Öncelikle futbolcuları gördük. Mental olarak gerçekten iyi durumda olmayan sporcuları bulduk. İlk etapta kesinlikle birlik içine girmek adına ve taktiksel yön çizme adına çalışmalarımız başlamıştı. Geldiğimizde gerçekten fiziksel durumu iyi olmayan bir takım bulduk. Hazırlık dönemi çok önemlidir. Hazırlık döneminde birlikte olmadığımız için takımı lige hazırlamak durumundaydık. Fiziksel durumlarını belirli bir seviyeye getirmek zorundaydık. Takımımıza gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Özveriyle çalıştılar. Toplantılar da uzun sürdü. Bunlar bir değişim olarak futbolcuların önüne sunuldu. Futbolcularımız da bunu iyi idrak etti."
"BATALLA'NIN AYRILMASINA ŞAŞIRDIK"
"İlk 10-12 maçlık periyoda baktığınız zaman inişli çıkışlı grafik çizdik” diyerek sözlerini sürdüren Daum, zaman zaman iyi maçlar çıkardıklarını vurgularken de şunları söyledi:
"Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor maçlarını gösterebiliriz. 10-12 maçlık periyot içinde belirli bir istikrar yakalayamadık. Bunu yakalamak için biraz daha uzun süre gerekiyordu. Farklı problemler önümüze çıktı. Batalla takımdan ayrıldı ve biz şaşırdık. Bu bizim için büyük bir sorundu. Bunlarla da mücadele etmek zorunda kaldık. Bu büyük sorundan sonra takımı stebilize anlamında Batalla ayrıldıktan sonra Kasımpaşa maçına çıkacaktık. Bizim için zorlu müsabakaydı. Takımımız inanılmaz mücadele etti. Batalla'dan sonraki müsabakada takım bana birlik beraberlik sinyali verdi. O da bana burada takımın oluştuğunun sinyalini ve ilerlemenin olacağını sinyalini verdi. Bu zorlu döneme baktığınız zaman 7 müsabaka kaybedilmedi. Gerçekten çok önemli bir başarı. Herkesin burada rolü var. Sadece teknik ekibin değil. Birlik beraberlik içinde çalışma yapıldı. 7 maçlık yenilgisiz periyodu geçirdik. Herkese teşekkür etmek istiyorum. Çok önemli bir süreç geçirdik.”
"YÖNETİME TEPKİLER VARDI"
Yönetime zaman zaman tepkiler olduğunu dile getiren Daum, bu konuda da şöyle konuştu;
"Bu sorunların yanında yönetimimizle ilgili de sorunlar oldu. Yönetimimize de tepkiler vardı. Hep beraber çalıştık, yönetimimiz de burada çok iyi çalıştı. Sayın başkanımız bizi gerçekten çok iyi destekledi. Bursaspor’un büyük olan tarafı nedir. Burada zorlu maçlar çıkardık. Onların beraberliği ve birliği var. O yüzden bu sorunlar olduğunda şaşırmıştım. Desteğe ihtiyacımız var. Birlik beraberlik içinde sportif yönün de en iyisini çıkarmak istiyoruz. Bursasporlu olmak bir ayrıcalık olmalı. Bursaspor’un çok iyi işleri başaracağına inanıyorum. Taraftarlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Şu anda arkamızda olacaklarını hissediyoruz. Yapılacak transferlerle birlikte daha da güçlü olacağımıza inanıyoruz. Gruplarda da iyi mücadele edip büyük işler başaracağımıza, ligde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Bursaspor’da gerçekten motive şeklide çalışıyorum. Başarılı bir seviyeye getirmek adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Bursaspor her zaman çok iyi bir adrestir. Yakışan başarıları elde etmek için çalışıyoruz." EK(CE/AÖ)