BURSASPOR Teknik Direktörü Christoph Daum kulubün resmi televizyonu BursasporTV'de önemli açıklamalarda bulundu.

FENERBAHÇE KARŞISINDA İYİ OYNADIK

Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak baskılı bir Bursaspor izlettiklerini belirten Daum, “ Oyun içerisinde Fenerbahçe’ye gol pozisyonu vermedik. Ancak duran toplarda kalemizde goller gördük. Ben futbolcularıma devre arasında “1-0 önde değiliz, maç 0-0 gidiyor. Gidin basın golü atın” dedim. Çünkü futbolcular 1-0 öndeyiz aman muhafaza edelim düşüncesinde hareket ederler. Bu nedenle ben baskıyı arttırmalarını istedim. Kesinlikle hedefimiz ikinci golü atmaktı. Hatta 1-2 pozisyonumuz vardı. 2-1 mağlup duruma düştükten sonra takımımız oyun kontrolünü eline aldı ve 2-2’yi yakaladı. Genel olarak baktığımızda çok daha iyi oynadık. Gol pozisyonları yarattık. Üstüne koyarak oynadığımız söyleyebilirim. Ferhat’ın performansına çok sevindik. Antrenmanlardaki çalışmasının semeresini gördük. Tribün atmosferi çok güzeldi. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabii üzüldüğümüz taraf istediğimiz skoru alamadık. İyi bir müsabaka çıkardığımızı düşünüyorum” dedi.

ÇOK BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERİYORUZ

Göreve geldiği günden bu yana takımdaki gelişimi değerlendiren Daum, “Takımımız bu süre zarfında büyük adımlar attı. Fiziksel olarak çok daha iyi durumdayız. Maç içinde her dönemde baskı kurabildiğimizi görüyoruz. Taktiksel olarak kendimizi iyi yerlere getirdik. Takım içerisindeki birliktelik çok iyi. Güvenimiz arttı. Vojvodina maçının ardından gördüğüm takım ile şimdiki takım arasında çok büyük fark var. Gerçekten şimdiye kadar süreç içerisinde çalışmalarımız çok iyi geçti. Futbolcularımı da tebrik ediyorum. Çok istekli çalıştılar. İdmanlarımıza baktığımızda sabah 8’de gelip akşam 8 de gidiyorduk. Bu süreç içerisi de devamlı birlikteydik. Çok iyi çalıştık. Bir aile ortamı oluştu. Yalnız idman sahasında değil idmanın dışında analizler oldu. Futbolcularımız ile toplantılar yaptık. Nasıl daha iyisini yapabiliriz? Hep bu sorunun cevabını aradık. Normalde tabi olarak herkes kendi takımını baskılı görmek istiyor. Baskılı oynamak istiyoruz ve gittikçe bu hedefimize yaklaşıyoruz. Bursaspor baskılı oynamak zorunda. Beşiktaş maçındaki güven ile bugünkü güven arasında çok fark var. Taktiksel olarak her maça farklı hazırlanıyoruz. Puan cetveline baktığınız zaman rakiplerin durumlarını değerlendirdiğimizde farklı sistemler ortaya çıkıyor. Konya’da aldığımız 3 puan önemliydi. Takım ritmini öğrenme adına çok önemli işler yaptık.Başkanımız ve yönetim kurulumuzdan çok büyük destek görüyoruz. Sürekli bize yardımcı oluyorlar. Hocalarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Çok iyi çalışıyoruz. Profesyonelce iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Scouting ekibimizde Tarkan Batgün Hocamız çalışıyor. Kendimi büyük bir ailenin içerisinde olduğumu düşünüyorum” dedi.

AİLE ORTAMI YARATMALIYIZ

Başarıda aile ortamının büyük rol aldığını düşündüğünü belirten Daum, “ Takım ruhu oluşmasında bazı etkinlikler yaptık. Ailece birlikte yemekler yedik. Taraftarlarımız bize en kötü durumumuzda destek verdiler. Bunu çok iyi hissettik. Gerçekten bu olgular takım ruhu için önemli unsurlardır. Ben kesinlikle futbolcuların takımlar ile birleşmesini istiyorum. Kendisini evinde gibi hissetmesi gerekiyor. Futbolcularımıza her zaman yardımcı olmak istiyorum. Nasıl ailemizde bir birey hasta olduğunda yanında olmak istiyorsak, takım içinde de performansı düşük oyuncularımızın daha iyi nasıl takıma adapte edebiliriz onu düşünüyoruz. Tüm amacımız birliktelik, aile ortamını en iyi şekilde hissettirebilmek" dedi.

HER ZAMAN DÜŞÜNDÜĞÜMÜ SÖYLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM

Hafta içi düzenlenen basın toplantılarında farklı mesajlar verdiğini belirten Daum, “ Galibiyet için yalnız fiziksel olarak değil sözlerle de bazı şeyleri yapabiliriz. Her zaman düşündüğümü söylemek zorunda değilim. Düşündüğümün tam tersini de söyleyebilirim. Çünkü rakip seni dinliyor. Biz medya üzerinde konuşuyoruz. Takım içerisinde ne konuştuğumuz önemli. Fenerbahçe maçından evvel Fenerbahçe’yi favori olarak gösterdik. Ama futbolcularıma konuştuğumuzda çok farklı şeyler söyledim. Arada çok fark var. Herkes gördü maçın ilk dakikasından itibaren atak olan taraf bizdik. Sahada kimin favori olduğunu gördük. Ne olursa olsun bu müsabakalarda duran toplarda daha iyi olmalıyız diye düşünüyorum. Birde zeki olmanız gerekiyor. Siz 1-0 öne geçmişsiniz rakibiniz defansını açarsa ikinci golü bulmak zorundasınız. Gelişme adına derslerimizi alıyoruz. Puan açısından çok arayı açmama adına kalan maçlarımıza iyi odaklanmalıyız. 28.haftanın ardından puan cetvelindeki konumumuz çok önemli. Formula 1 yarışları ile bunu kıyasladığınızda son 6 tura girdiğinizde 12. sırada 1.konuma gelmek çok zordur. O yüzden puan farkı çok önemli. Şuan her puan bizim için çok çok önemli” diye konuştu.

HAKEMLER DE İNSAN

Türk futbolundaki hakem hatalarının sorulması üzerine Daum, “Öncelikle hakemler insandır. Hatasız kul olmaz. Her hakem müsabakaya girdiği zaman hatasız olmak ister. Fenerbahçe maçının hakemi maçı tekrar izlediğinde kendisi de demiştir “ Keşke bu hataları yapmasaydım”. Hakemleri kriterize etmek istemiyorum ama hatalar vardır. İstanbul takımlarından baktığınız zaman hakemlerin nerede doğduğu veya hangi takıma yakın olduğu tartışılıyor. Hakemlerin üzerinde çok fazla bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

ARA TRANSFERDE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ

Devre arasında hücum bölgesine takviye yapmayı hedeflediklerini söyleyen Daum, “Belirli bir süreç geçtikten sonra futbolcularımızın seviyelerini nereye kadar çıkabileceğini gördük. Yönetimimiz ile görüştüm. Bir rapor hazırladım. Öncelik hangi mevkiiye transfer yapacağımızdı. İkinci transfer periyodu her zaman zordur. Mukaveleli futbolcuları almak işi zorlaştırıyor. En iyisini yapacağımızı söyleyebilirim. Takımımızın kesinlikle ofansif bölgesine güç katacağız. Yabancılar kontenjanı olduğunu göz önüne getirmeliyiz. Türk futbolculara da bakıyoruz. Bizim scouting departmanımız transfer üzerine çalışıyor. Kesinlikle takımı çok daha iyi bir düzeye çıkartmak için çalışıyoruz” dedi.

BURSA ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT

Bursa’nın Türkiye için çok önemli bir kent olduğunu belirten Christoph Daum özellikle Almanya’dan gelen röportajlarda Bursa kentinin Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olduğunun altını çizdiğini belirtti. Daum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Osmanlı’nın ilk başkenti İstanbul değildi. Bursa daha önce başkentti. Tarihsel açıdan bunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Türkiye’nin ne kadar geliştiğini, Bursa’nın çok güzel bir stadyuma sahip olacağını, Türkiye’nin ekonomisinde ne kadar önemli bir noktada olduğunu sürekli söylüyorum. İstanbul’u yeterince gördük. Artık Bursa’dan bir şeyler görmek istiyoruz. Bursaspor sportif yönden büyük başarıya ulaşırsa Bursa kentinin yatırımı artar. Bursapor’un Avrupa’da sportif yönden çok önemli bir noktaya gelebileceğine inanıyorum. Bu potansiyel var. Bursaspor’un başarısı kentte çok şey katar. Bu araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bu sorumluluğun farkındayız. Neden Bursa’da geziyorum biliyor musunuz? İnsanlar bizleri görmek için stadyuma geliyorlar. Bende onları görmek için şehri geziyorum. Ben Bursa insanları ile paylaşım yapmak istiyorum. Benim için önemli şeyler. Türkiye’de insanların bana olan yaklaşımlarına karşılık vermeye çalışıyorum. Türkiye’de insanlar bana inanılmaz sevgi gösterilerinde bulunuyorlar. Türkiye’de çok dost kazandım."

SİVASSPOR KARŞISINDA 3 PUAN ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Hafta sonu oynanacak olan Sivasspor maçına hangi kadro ile çıkacağı sorusuna Daum, “Kadroda kimin bulunacağı performansı iyi olan futbolcu olacak. Her futbolcu için geçerlidir. Serdar’ın sakatlığında çok ciddi bir durum yok. Sağlık ekibimiz büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Umuyoruz Sivasspor maçına yetişebilir. Renato’nun yerine de İbrahim Öztürk oynar. Umarım daha fazla bir değişiklik olmaz. Sivasspor maçına birkaç günümüz var. Antrenmanlarda izleyeceğim ve kadro için kararımı vereceğim. Roberto Carlos’u görmek benim için güzel olacak. Kendisi ile çalışma fırsatım olmuştu. İyi bir takım kurdular. Kendisi de iyi çalıştırıyor. Kesinlikle galip geleceğimizi düşünüyorum” dedi.

(SSA)