BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, cumartesi günü Bursa’da oynanacak Bursaspor-Fenerbahçe maçına ilişkin, "Fenerbahçe’nin çok büyük kalitesinin yanı sıra bizim de yüzden yüzün üzerine çıkmamız gerekiyor" dedi.
Daum, lider Fenerbahçe'nin gerçekten çok iyi futbolculardan kurulu bir kadroya sahip olduğunu, çok iyi forvetleri bulunduğunu belirterek, "Bu müsabakada Fenerbahçe favori olarak görünüyor. Fenerbahçe bizi ciddiye almazsa şans veriyorum. Farklı formasyonlarla idmanlarımızı gerçekleştirdik. Fenerbahçe'nin çok büyük kalitesinin yanı sıra bizim de yüzden yüzün üzerine çıkmamız gerekiyor. Fenerbahçe bizi ciddiye almazsa o zaman şansımız vardır. Eğer Konyaspor müsabakasındaki gibi bir peformans ortaya koyarsak şansımız az. Çok kıvrak, çok çabuk futbolculardan kurulu kadroları var" dedi.
Daum, geçen karşılaşmalarda gördükleri ortaları Fenerbahçe’ye karşı kesmeleri gerektiğini anlatırken, "Orta sahayı güçlü tutmamız da gerekiyor. Seyircinin desteğiyle dediğim gibi yüzde 100'ün üzerine çıkmamız gerekiyor. Fenerbahçe kadro olarak ve finansal durumu olarak daha kuvvetli. Bizim de kendi seyircilerimiz var. Onlarla birlikte bizim de çok kuvvetli tarafımızı gösterebiliriz" diye konuştu.
"FUTBOLCULARIMLA KONUŞTUM"
Daum, Fenerbahçe karşısında hatalarını en az düzeye indirmesi gerektiğini ifade ederken şöyle devam etti:
"Ayağımıza gelen gol fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Futbolcularımızla konuştuk. Bu konuda futbolcularıma çok fazla şey söyleyebilirdim. Ama burada kendi kuvvetli yönümüzü de unutmamamız gerektiğini vurguladık. Futbolcularımızdan beklentim, kesinlikle müsabakadan sonra herkes her şeyini ortaya koydu ve mücadelesini verdi dememiz. Biz de belirli bir yol aldık. Fenerbahçe gibi bir rakiple oynayınca bu sizin için aynadır. Takımın durumu daha da ortaya çıkacaktır."
"3 PUAN ÇIKARIRSAK SÜRPRİZ OLUR"
Daum, "Bursaspor bu maçı kazanırsa sadece 3 puan mı kazanmış olacak yoksa gelecek haftalara da faydası olacak mı?" sorusu üzerine futbolculara bakıldığı zaman sarı-lacivertli ekibin favori göründüğünü vurgulayarak şunları söyledi:
"Biz de kendi imkanlarımıza bakarak zorlu müsabakadan puan çıkarırsak tabii ki bizim için sürpriz olur. Bu müsabakadan sonra lig maratonu çok uzun. Herşeyi kazandınız ya da kaybettiniz diye bir şey yok. Yolumuza devam edeceğiz. En çok sevindiğim taraftar taraftarımızın önünde çok iyi müsabaka çıkarıp onlara 3 puan hediye edebilmek. Galatasaray’a karşı bunu yaptık. Beşiktaş’a kaybettik ama önümüzdeki müsabakada ortaya ne çıkacağını göreceğiz. Takım ruhunu daha fazla ilerletebilmek için bu müsabakalar çok önemlidir. Herkes de biliyor, çok yüksek mücadele vermemiz gerekiyor. Konyaspor müsabakasının çok daha üzerine koymamız gerekiyor. İki takım arasındaki bütçe farkına bakmamız lazım. Bunu göz ardı edemeyiz. Forvet bölgesine baktığımız zaman gerçekten çok kaliteli ve tecrübeli futbolculara sahip olduğunu görecektiniz. Yedek kulübesinde de çok kaliteli oyuncular görebilirsiniz. Fikstüre baktığınız zaman Fenerbahçe’nin aldığı galibiyetlere bakabilirsiniz. Bizim de oynadığımız müsabakaları görebilirsiniz. Bunları kıyasladığınız zaman realiteyi kaybetmemeniz gerekiyor. İlk etapta onlar bizi ciddiye almazsa bizim şanrsımız daha fazla olur."
"FUTBOLCUNUN ÇOK ÇALIŞMASI GEREKİYOR"
Daum, bir gazetecinin, "Takım şu anda istediğiniz düzeye geldi mi?" sorusu üzerine, Bursaspor'un gerçekten çok iyi çalışıp büyük yol katettiğini ifade ederek şöyle dedi:
"İmkanlarımıza göre defans yönünde iyiyiz. Diğer adımımızı daha tam olarak atamadık. Oyun içinde daha baskılı, topu muhafaza ederek oynamalıyız. Bu konuda istediğimiz seviyeye gelemedik. Şu anda elimizdeki oyuncularla bu adımı nasıl gerçekleştirebiliriz ona bakacağız. Bunda da kaliteye ihtiyaç var. Futbolcunun da çok çalışması gerekiyor. Futbolcularımız tamamen ferdi olarak çok yönlü olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu da kısa zamanda olmaz. Biraz zaman alacak. O adımı atabilme adına kendi futbolcularınızı belirli seviyeye getireceksiniz. Yapılan transferlerle bu adımı atabilme adına hepsini bir araya getirebilmeniz gerekiyor. Bursaspor açısından yetenekli futbolculara baktığınız zaman, Enes Ünal gibi futbolcular takım için çok büyük önem taşıyor. Serdar Aziz’in son haftalarda gösterdiği performans ve istikrarı yakalaması çok önemli. Hepimizin çok çalışması gerekiyor."