Cemal EKENTOK/ BURSA ()-BURSASPOR teknik direktörü İrfan Buz bugün Özlüce Tesisleri’nde yapılan antrenmanın ardından Pazar günü oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasıyla ilgili değerlendirme yaptı.
KAZANMAK İSTİYORUZ
Trabzonspor karşısına aldıkları ceza nedeniyle bir kez daha bayan ve çocuk taraftarların desteği ile çıkacaklarını belirtti. Teknik direktör Buz, "Ligde son 3 haftaya girdik. Kolay maç değil. Onlarında Avrupa’ya çıkma hedefi var. Ne olursa olsun biz de bu mücadeleyi kazanmak istiyoruz. Kendi sahamızda oynuyoruz. Maalesef Gençlerbirliği maçındaki sonuçtan sonra neredeyse Avrupa hedefimiz yok oldu. Bayan ve çocuk taraftarlarımızın önünde kazanmak istiyoruz" dedi.
EKSİKLERİMİZ ARTIYOR
Çok fazla eksik futbolcusunun bulunduğunu belirten Buz, "Maalesef Trabzonspor mücadelesi öncesinde çok fazla eksiğimiz var. Biraz talihsizlik yaşıyoruz. İki haftadır aramızda olmayan Renato Civelli’nin Pazar günü maça yetişmesi zor görünüyor. Serdar Aziz sezonu kapattı. Dün antrenmanda Michael Basser sakatlandı ve maalesef o da sezonu kapattı. Bugünde Ferhat’ın ayağında açılma meydana geldi. Şamil cezalı. Ancak bunların arkasına sığınmayacağız." dedi.
Kalan haftalarda genç futbolculara şans vermeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna ise Teknik direktör İrfan Buz şu yanıtı verdi:
"Gençlere tabii ki şans vermek istiyoruz. Enes Ünal belli bir oranda oynuyor. Furkan Soyalp, Harun’da önümüzdeki yıl yine bu takımın bir parçası olacak. Ama bu haftaki rakibimiz Trabzonspor’un da bir hedefi var. Ne olursa olsun sahaya çıkıp kazanmak istiyoruz" şeklinde cevapladı.
NOKTA TRANSFER LAZIM
Bursaspor’un kadrosunda genç ve yetenekli futbolcuların bulunduğunu belirten Buz," Bu sezon maalesef hedeflere ulaşamadık. Önümüzdeki sezon nokta transferler ile doğru işler yapılırsa ben kesinlikle Bursaspor’un ilk 5’te ve Avrupa Kupaları’na giden takımların içinde yer alacağına inanıyorum" dedi.
ŞAMİL’E 6, SERDAR’A 3 MAÇ CEZA
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında kırmızı kart gören Bursasporlu futbolculara ceza yağdırdı. Şamil Çinaz’a 6 maç ve 26 bin TL, Serdar Aziz’e ise 3 maç men ve 13 bin TL para cezası verdi. Kurul ayrıca Bursaspor Kulübü’ne sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 13 bin 500 TL para cezası verdi.
Bursaspor Kulübü verilen bu cezalara itiraz etmek için çalışmalara başladı.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF