BURSASPOR teknik direktörü İrfan Buz Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kupada oynanan Galatasaray maçıyla sözlerine başlayan İrfan Buz, "İki tane bizim için iyi geçmemiş müsabaka, moraller dip yapmış bir takım, mental olarak da iyi görünmeyen bir takım bizi gerçekten üzdü. Daha sonra Galatasaray maçında inanılmaz derecede performans göstermesi, kendine inanan ve sahaya bunu yansıtan takım gördük. Bizce çok önemli bir beraberlik aldık kupa maçında. Oradaki skor tabii ki önemli. Bu maçın ikinci bir ayağı var. Biz de ayaklarımızın üzerinde durup ikinci maçımızda Bursa'da taraftarlarımızla birlikte olayı bitirip finale çıkmak istiyoruz. Tamamen konsantre olmamız ve iyi çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.
"PUAN VEYA PUANLARLA DÖNMEK İSTİYORUZ"
Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklamada bulunan İrfan Buz, "Önümüzdeki Fenerbahçe müsabakasıyla ilgili bugün çalışmalarımız başlıyor. Rakibimizin şu andaki performansı belli. Gerçekten zor bir maç olacak ve bunun bilincindeyiz. Çok güçlü bir rakip. Ama ne olursa olsun biz Bursaspor'a yakışır şekilde, Galatasaray maçına nasıl çıktıysak Fenerbahçe maçında da aynısını yapmaya çalışacağız. Sanırım en son 2009'da galibiyet alındı. Ondan sonra Kadıköy'den puan alınamadı. Bizim hedefimiz orada zor da olsa puan ve puanlarla dönmek istiyoruz. Futbolcu arkadaşlarımızın aynı özveri ve inançla sahaya süreceğiz. Orada en önemlisi puan alırsınız, galip gelebilirsiniz, mağlup da olabilirsiniz, ama ne olursa olsun mücadele şeklini orada göstermek istiyoruz" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN ÖZVERİ"
"Galatasaray maçnıda neler yaşadınız? Ne değişti? Futbolcuların Daum'a önyargısı mı vardı?" sorularına Buz, "Futbolcu açısından baktığınız zaman 2 maçı çok kötü oynayarak dip yapmış bir takım, diğer yandan bizim için kupa çok önemli olduğu için odaklanma ayrı bir motivasyon ortaya çıkarabiliyor. Yönetimimiz ve başkanımız bizlerle çok iyi bir çalışma yaparak bu maça çok iyi hazırlandık. Futbolcular da inandı. Ben oraya yardımcı antrenör olarak gittim. Bizlere yardımcı olmak için onlar da kenetlendi ve öyle bir performans ortaya çıktı. Herkes Bursaspor'u böyle özlüyor. İçimizde bir ateş vardı bunu çıkarmak istedik. Burada benim payım, ya da başkasının payı önemli değil. Önemli olan arkadaşlarımızın özverisi" yanıtını verdi.
"ÖNCE YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"
8 maçtaki hedefi söyleyen Buz, "Hesap kitap yapmıyoruz. Bizim için önemli olan söylediğimiz ateşi sahaya sürmek. En önemlisi Bursaspor'un özlediği futbolu oynamak. 3-4 maç sonra şuradayız demek bir şey getirmez. Her maçımız final havasında geçecek. Önce yüreğimizi ortaya koyacağız sonra puanlara bakacağız" dedi.
"TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ"
"Kadro dışı olan futbolcular ile ilgili tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna İrfan Buz, "Heyecanlı bir teknik direktörüm. Takımımı ateşleyen ve sahada futbolcularımdan bekleyen biriyim. Arkadaşlarımızla birlikte iyi çalışarak hedeflerimize gideceğiz. Lig içinde aynı şekilde hedeflerimiz devam ediyor. Bu konuda hırsımızı da ortaya koyduğumuz zaman kesinlikle bunu sahada göstereceğimize inanıyoruz. Gösterilen sevgi de benim için inanılmaz bir motivasyon oldu. Tüm futbolcularla tekrar görüşeceğiz. Yeniden değerlendireceğiz. Kadro dışı futbolcularla ilgili bir çalışmamız olmadı. Direk sonuçlara gitmek zorunda olduğumuz için hemen reaksiyon göstermek zorundayız. Kadroda bulunan arkadaşlar bu yolda da bunu başaracağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF