BURSASPOR Teknik Direktörü Christoph Daum Sivasspor maçı sonrası değerlendirmede bulundu.
Christoph Daum maç sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yeni yıla galibiyetle başladık. Takımımı kutluyorum. Bakıldığında 9'uncu maçımızı kaybetmedik. Takımın gelişmesini gösteriyor bu 9 maçın yenilgisiz bitmesi. Bunların arasında beraberlikler çok vardı. Bu sefer takım kendisini 3 puanla mükafatlandırdı. Bu müsabakada 2 görevi yeni alan oyuncumuz oldu. Biri Fernandao diğeri de Ozan Tufan. İkisi de gerçekten iyi maç çıkardı. Takım arkadaşları onlara çok yardımcı oldu. Bunları da sahaya yansıttılar. Ozan Tufan bugün 3-4 rakiple karşılaştı ve hepsini durdurdu. Onu kutluyorum, çok iyi maç çıkardı. Bakıldığında defansif görevini çok iyi yaptı. Çıkışları da oldu. Oynadıkça güven kazanacak ve takım içinde kendisini daha fazla belli edebilir. Kendisi de iyi oynadığını biliyor ama önemli olan iki ayağının üzerine basması. Fernandao fiziksel kapasitesi yüksek olan bir futbolcu. Sestak için zaman zaman boşluklar doğdu. Takım için burada çok çalıştı. Kısa bir zamandır burada olduğu için herşeyden önce ülkeye, buradaki futbola belirli bir adaptasyon süresi geçireceği kesin. 3-4 haftaya ihtiyacı var. Kendisini sahada belli ediyor. İleride iyi futbolcu olduğunu hepimiz göreceğiz. Bireysel kalite Belluschi'nin attığı paslarda ortaya çıktı. Frey de iyi oynadı. Görevini iyi yaptı. Taiwo da iyi bir performans gösterdi. Bakıldığında ritmimizi bulma adına birkaç haftaya ihtiyacımız var. Eksiklerimiz var ve zaman içinde düzeltilmesi gerekiyor."
Transferlerle ilgili ise Daum, "Takıma direkt katkı yapma adına bir tane çok iyi transfer yaptık. Diğer futbolcularımıza baktığımızda aday futbolcular. Takıma girme adına aday futbolculardır. O yüzden beklentileri çok fazla yükseklere götürmek istemiyorum. Caja dışında takıma direkt katkı sağlayacak oyuncu istiyordum. Umarım onu gerçekleştirebiliriz. Oğuzhan sürpriz yapabilir. Genç olduğu için zamana ihtiyacı var. 11'e girmek için çalışması gerekiyor. Ethem de aynı şekilde. O yüzden bu transfer periyodunu bekleyeceğiz. Ben de beklenti içerisindeyim" ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin, 'Dua etmeye ve namaz kılmaya gitmeye devam mı edeceksiniz?' sorusuna Daum, "Futboldan hariç ibadet etmeyi önemli buluyorum. Bu ibadetle ilgili daha saygılı olmalıyız. İnanca karşı büyük bir saygım var. Benim söylemek istediğim inancım her yerden. Futbolda, iş hayatında. Önemli bir parça. Bunu söylemek istedim. Bununla bu olayı bitirmek istiyorum" yanıtını verdi.
'İstediğiniz 10 numara Caja değil miydi?' sorusuna ise Daum şöyle cevap verd: "İnanılmaz derecede çalışmalar yapıldı. İzlenildi. Bu durumda hangi futbolcuları alabileceğimize bakıldı. Bizim istediğimiz kriterleri dolduran futbolcular vardı. Finansal yönden ödeyemeyeceğimiz futbolcular vardı. Kriterleri çok yüksekti. Almak istediğimiz futbolcular vardı kendi takımlarından bırakılmayacağı söylendi. İzlediğimiz futbolcular arasında Caja da vardı. Her transferde belirli bir risk vardır. Bu futbolcunun burada oluşu çok iyi şeyler gördüğümüz için. Futbolcu burada adaptasyon süresini çabuk atlatıp, bize katkıda bulunmasını bekleyeceğiz. Bizim için büyük risklerle alınan bir futbolcu da değil. İyi futbolcu. Bize nasıl yardım edeceğini göreceğiz."
TAIWO VE KAZIM'IN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALARI
Galip geldikleri için mutlu olduklarını söyleyen Kazım, "Grup maçlarına iyi bir şekilde başlamak bizim için gerçekten çok önemliydi. Sivasspor iyi bir takım. Son maçımızda onlara karşı mağlup olmuştuk. Bizim için en iyi olacak sonucu çıkardık. Galip geldiğimiz için mutluyuz" diye konuştu. 
Taraftarların tepkisiyle ilgili yöneltilen soruya Kazım, "Kişisel olarak algılamıyorum. Çoğunluk böyle bir harekette bulundu. Bu benim performansımla alakalı değil. Daha önce twitterda yaşanan bir olayla alakalı. Konuyla alakalı gerekli açıklamayı yaptığımı düşünüyorum. Taraftarımız şunu bilmeliler ki, herhangi bir kişiye tepki gösterdiklerinde bundan tüm takım etkileniyor. Böyle hissetmeye devam etmek istiyorlarsa bu konuda yapacak bir şeyim yok" yanıtını verdi.
Taiwo ise maçla ilgili şunları söyledi: "Hocamızın da bize söylediği gibi iyi başlamak önemliydi. Sivasspor iyi bir takımdı. Maça iyi hazırlandık. Galip geldiğimiz için gerçekten çok mutluyuz."
SİVASSPOR YARDIMCI ANTRENÖRÜ CESAR DOMINGO LOPEZ: "AÇIK OYNADIK BURSASPOR DEĞERLENDİRDİ"
Sivasspor Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo Lopez maç sonrası şöyle konuştu: "Bugün aslında iki takımın da kazanabileceği karşılaşma oldu. Biraz açık oynadık ve Bursaspor bunu değerlendirdi. Bursaspor kazandı. Kendilerini tebrik ediyoruz. Önümüzdeki maçlarda galibiyetle devam etmeye çalışacağız."
ALT YAPIDAN YETİŞEN YILDIZLARDAN GALİBİYET POZU
Öte yandan Bursaspor'un alt yapısından yetişen Serdar Aziz, genç yetenekler Ozan Tufan ile Enes Ünal Sivasspor maçı sonrası soyunma odasında galibiyet pozu verdi. Üçlü fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşırken Enes Ünal, 'Alt yapı. Güzel günler yakın' ifadelerini kullandı.